Vyhľadávanie:

Na kongrese hovorili aj o našej novinke

Na kongrese hovorili aj o našej novinke

Uplynulý mesiac sa v americkom Orlande na Floride uskutočnil 9. svetový kongres o žiaruvzdorných materiáloch Unitecr´05. Podujatie každé dva roky organizujú keramické spoločnosti z USA, Nemecka, Latinskej Ameriky a Japonska. V trojčlennom tíme reprezentantov korporácie U. S. Steel bol i Andrej Leško, vedúci odboru metalografia a analýzy porúch úseku Výskum a vývoj U. S. Steel Košice.

"Štvordňový kongres o najnovších trendoch používania žiaruvzdorných materiálov sa konal za účasti približne deväťsto odborníkov - pracovníkov vo výskume, výrobe a obchodníkov, z celého sveta. Odznelo dvesto prezentácií a predstavilo sa štyridsať vystavovateľov," charakterizuje stretnutie A. Leško, ktorý prispel do programu rokovania približne dvadsať minútovou prednáškou, (spoluautorka Alica Mašlejová), na tému lomové charakteristiky izostaticky lisovaných ponorných výleviek.

"Predstavil som náš prístup hodnotenia porušovania materiálu cez mikromechanizmy na lomových plochách. Nie je to štandardný prístup a účastníkmi kongresu bol prijatý ako nový. Tento spôsob hodnotenia prispieva k predĺženiu životnosti výleviek a nadväzne šetreniu nákladov."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...