Vyhľadávanie:

Na poliklinike majú nový röntgen

Na poliklinike majú nový röntgen

V poliklinike vo Vstupnom areáli U. S. Steel Košice majú nové röntgenové zariadenie. Aj vďaka finančnému príspevku 30 tisíc eur, ktorý poskytla naša firma, mohlo vedenie zdravotníckeho zariadenia zakúpiť špičkový skiagrafický prístroj v celkovej hodnote 90 tisíc eur.

Symbolickú stuhu pred vstupom do miestnosti s röntgenom prestrihli v utorok, 19.júla 2011, viceprezident U. S. Steel Košice pre technológiu Vladimír Jacko a viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák. Riaditeľ Nemocnice Košice-Šaca a.s., 1. súkromnej nemocnice Juraj Vančík sa poďakoval zástupcom oceliarov za to, že pomáhajú napĺňať vízie, ktoré súvisia s tým najcennejším, so zdravím. Poďakovanie patrilo aj útvaru inžinierskych činností USSE, ktorý pomohol odbornou prácou v hodnote bezmála ďalších 30 000 eur pri stavebných úpravách, oprave elektrických rozvodov a montáži špeciálnej oceľovej konštrukcie. Nové röntgenové zariadenie má oproti staršiemu predchodcovi množstvo výhod. Medzi najväčšie patrí kvalita snímok a následná digitalizácia. "Neoceniteľnou prednosťou nového zariadenia je takzvaný postprocesing," uviedla primárka Rádiologického oddelenia nemocnice v Šaci Tatiana Schnellyová. "Tým, že po ožiarení pacienta môžeme snímky ďalej spracovávať a vyhodnocovať, znižujeme celkovú radiačnú záťaž a predovšetkým sa skráti čas čakania na výsledky. Navyše, nová technológia je aj šetrnejšia k životnému prostrediu, pretože nepracujeme s filmami, ani s chémiou," dodala.

Skiagrafický prístroj bude mať široké možnosti využitia. Hlavne pri preventívnych prehliadkach pri röntgene hrudníka bude možné vďaka digitalizácii a napojeniu na nemocničný informačný systém skrátiť čas čakania na vyhotovenie snímky a nájsť aj malé začínajúce zmeny, ktoré majú šancu na vyliečenie. Uplatnenie nájde aj v ortopédii či neurológii. Röntgen kostného skeletu odhalí i tie najmenšie zmeny a všetky zlomeniny. Prístroj poslúži aj krčnej ambulancii.
Nezanedbateľné je, pripomenul Juraj Vančík, že "digitalizovanú snímku môžeme elektronicky poslať lekárovi kdekoľvek za niekoľko sekúnd."
Nový röntgen umožní zvýšiť počet vyšetrení a skrátiť čas čakania na vyšetrenie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...