Vyhľadávanie:

Na prvom mieste bezpečnosť

Na prvom mieste bezpečnosť

Podľa čoho si kupujú Slováci osobné autá

Stará pravda, že dobrý tovar sa predáva sám, už ani u nás dávno neplatí. Boj o zákazníka je základnou podmienkou úspešného podnikania. Touto "sväto-svätou" múdrosťou, ktorá v konečnom dôsledku prináša úžitok obom stranám, sa riadia i košickí predajcovia aut. Pripomeňme, že títo obchodníci takmer rovnako húževnato bojujú o svojho zákazníka. Napokon, pravidlá predaja, ktoré určuje importér, sú pre všetkých predajcov rovnakých značiek vyrovnané. Rozhoduje potom kvalita poskytovaných služieb a obľúbenosť tej-ktorej značky.

Podľa čoho si teda kupujú Slováci osobné autá?

Pripusťme, že štatistika je len presným súčtom nepresných čísiel a že rôzne ankety môžu mať obmedzenú výpovednú hodnotu. Napriek tomu ešte nikto nevymyslel lepší spôsob, ako zistiť mienku o skutočnosti, ktorú chce zovšeobecniť. Prv, než si povieme, ako je to u nás, pozrime sa, ako je to na najstaršom kontinente sveta. Podľa čoho si Európania kupujú osobné automobily a ktoré považujú v jednotlivých kategóriách za najlepšie? Istá agentúra urobila prieskum v desiatich európskych krajinách medzi 7000 respodentmi, ktorí mali hodnotiť automobily 28 výrobcov z celého sveta.

Na začiatok niekoľko zaujímavostí: 42 percent opýtaných boli majiteľmi dvoch alebo viacerých automobilov, najviac áut vlastnia v Belgicku a Francúzsku, najviac majiteľov dvoch áut je v Taliansku a najmenej v Dánsku, päť percent opýtaných si nechce nikdy kúpiť žiadne auto, Švajčiari majú najvýkonnejšie autá (desať percent s objemom motora nad dva litre) a najmenej výkonné (87 percent pod dva litre) majú Taliani.

Tak ako v celej Európe i na Slovensku považuje väčšina opýtaných za najdôležitejšiu vlastnosť, ktorú musí mať automobil, bezpečnosť. Potvrdil to i známy európsky automobilový pretekár Imrich Vlasatý, ktorý je aj predajcom automobilov značky Seat. Z vlastných skúseností považuje za rozhodujúce kritérium pri kúpe automobilu okrem pasívnej a aktívnej bezpečnosti servis a v mnohých prípadoch aj cenu vozidla. Pohon vznetovým motorom je na chvoste z viacerých ukazovateľov. Podľa I. Vlasatého manažéri dávajú prednosť autám s výkonným motorom, komfortom, dobrými jazdnými vlastnosťami, ale i s moderným dizajnom. Podľa predajcov nových automobilov Vladimíra Balca (Toyota) a Karola Šimku (Mercedes, Chrysler, Kia) bezpečnosť považujú za prvoradú aj ženy. No pri výbere vhodného modelu je v rovnováhe celkový dizajn, farba a automobily nižších tried. Popularite a obľube medzi nežným pohlavím sa tešia francúzske, nemecké a japonské značky.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...