Vyhľadávanie:

Na realizáciu projektu môžete získať 2500 eur

Na realizáciu projektu môžete získať 2500 eur

Máte dobrý nápad, ktorý je prospešný pre rôzne lokálne komunity?

Ešte takmer mesiac máte príležitosť predložiť žiadosť o grant v programe Spoločne pre región. U. S. Steel Košice a Karpatská nadácia ho otvorili už po 13-ty raz, aby pomohli aktívnym ľudom realizovať projekty prospešné pre rôzne lokálne komunity. O finančnú podporu sa môžu uchádzať neziskové organizácie a miestne samosprávy z Košického a Prešovského kraja, v ktorých pôsobia zamestnanci U. S. Steel Košice a jej dcérskych spoločností. V súlade s hlavnými hodnotami firmy majú byť projekty zamerané na zvyšovanie bezpečnosti vo všetkých oblastiach života, voľnočasové aktivity pre deti a mládež, ako i na environmentálne a vzdelávacie aktivity. Dôležité je, aby sa do prípravy a realizácie projektu zapojila celá komunita, teda zástupcovia samosprávy, neziskového sektora i miestni podnikatelia. Ďalším kritériom pri posudzovaní projektov je aj ich udržateľnosť.

„Naša hutnícka spoločnosť podniká v Košiciach od roku 2000. Znamená to nielen 20 rokov výroby a služieb pre náročných zákazníkov, 20 rokov práce pre tisíce zamestnancov, ale aj 20 rokov podpory pre tento región. Jednou z našich dlhodobých iniciatív, ktorou vyjadrujeme vzťah k miestu, kde pracujeme a žijeme, je aj program Spoločne pre región. Unikátny je aktívnym zapojením našich zamestnancov do malých lokálnych projektov v prospech mnohých ďalších obyvateľov,“ povedal pri otvorení  13. ročníka programu James Bruno, prezident U. S. Steel Košice.

Program Spoločne pre región počas doterajších dvanástich ročníkov podporil 107 komunitných projektov sumou prevyšujúcou 268 400 eur. V minulom roku bolo podporených 6 projektov, v ktorých bolo zapojených aj 22 zamestnancov USSK. S pomocou  grantu boli zorganizované atletické preteky Čokoládová tretra Slovensko s účasťou desiatok škôl a stoviek detí, kde prišli povzbudiť chlapcov a dievčatá k športovaniu aj atletický šampión Ján Volko a sestry Velďákové. Občianske združenie Maják nádeje pripravilo viacero tvorivých dielní pre rodiny v núdzi, čo prispelo k osvojeniu si pracovných zručností a zmysluplnému využitiu ich voľného času. Obec Lipovce nielenže začala s obnovou Lipovského hradu, ale vydala aj metodickú publikáciu o obnove hradov pre starostov ostatných obcí.

Inšpirujte sa príbehmi podporených projektov

Viac informácií o úspešných projektoch z minulých rokov, ale i o aktuálnych podmienkach a kritériách programu nájdete na intranete USSK, v sekcii Vonkajšie vzťahy/ Projekty pre zamestnancov alebo na webovej stránke https://www.usske.sk/sk/komunita/spolocne-pre-region

Využite príležitosť premeniť na skutočnosť zaujímavé nápady. Žiadosti o podporu treba predložiť do 16. marca 2020 prostredníctvom elektronického formuláru na stránkach Karpatskej nadácie, ktorá je administrátorom grantového programu U. S. Steel Košice. V nadácii si môžete do 9. marca dohodnúť aj konzultácie a svoj konkrétny zámer ešte pred podaním prediskutovať.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...