Vyhľadávanie:

Na trati minimaratónu aj deti z domovov

Na trati minimaratónu aj deti z domovov

Medzi takmer dvoma tisíckami bežcov, ktorí sa v sobotu 1. októbra 2022 postavili na štart minimaratónu -  U. S. Steel Košice Family Run, sa nestratili ani deti z dvoch detských domovov, ktoré naša spoločnosť dlhodobo podporuje. Z Centra pre deti a rodiny Uralská prišlo sedem detí v sprievode 2 dospelých a z Detského domova sv. Klementa Hofbauera z Podolínca si 4,2 km dlhú trať zabehlo 12 detí a traja dospelí.

Krátko pred štartom sa s deťmi stretol prezident U. S. Steel Košice Jim Bruno, ktorý im poprial veľa šťastia a pekné športové zážitky.

úvodná snímka

Ako sa im bežalo? Páčilo sa im podujatie? Opýtali sme sa ich po dobehnutí do cieľa, keď už im všetkým na hrudi „svietili“ medaily.

V červených tričkách absolvovali minimaratón deti a dospelí z Uralskej.

    

„Najlepší bol Peťo, mal čas 20:15,“ odpovedali deti na otázku, kto z nich bol najrýchlejší.  Arpád a Kristián svorne dodali, že až tak veľa netrénovali, čas mali horší, ale zato sa im veľmi páčila atmosféra a povzbudzovanie divákov.

V modrých tričkách sa predstavila skupinka Podolínčanov.

    

Bolo to super, trať bola najkrajšia od tých čias, čo beháme. Viedla cez park a iné pekné zákutia mesta,“ povedal Edurard Ferencko.

Chlapci mali dobre netrénované, pravidelne hrávajú futbal aj hokej, viacerí pravidelne behajú. „Ľudia nás povzbudzovali, aby sme to dali, že je to iba kúsok, tlieskali nám. Bolo to pekné. Prídeme aj o rok,“ zhrnul svoje pocity za všetkých Damián.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...