Vyhľadávanie:

Na úvod plávanie, futbal, atletika a basketbal

Na úvod plávanie, futbal, atletika a basketbal

V Košiciach pripravujú novú koncepciu rozvoja športu na základných školách

Za účelom zaradiť do športovania čo najväčší počet žiakov základných škôl (ZŠ) pripravuje oddelenie školstva Magistrátu mesta Košice (MMK) v spolupráci s občianskym združením ŠK Šport pre všetkých a so základnými školami v Košiciach nový projekt športových školských líg, ktorý podporí aj U. S. Steel Košice.

Zaujímavá aktivita mesta pre základné školy umožní zapojiť do športu všetky deti z košických škôl, ktoré majú chuť športovať a sú zo sociálne slabších rodín. Akcia začne 25. a 26. septembra, kedy sa v bazéne mestskej krytej plavárne uskutoční 24-hodinovka v plávaní. Organizátori by privítali, keby sa na tejto plaveckej štafete v bazéne vystriedalo aspoň päť tisíc obyvateľov mesta všetkých vekových kategórií. Pozvaní sú aj zamestnanci U. S. Steel Košice so svojimi rodinami.

Bližšie o možnostiach športovania neorganizovanej mládeže hovorí športový referent oddelenia školstva MMK Ivan Šulek: "Takéto ligy sú bežnou praxou aj v iných krajinách Európy a obyčajne sa tam nájdu aj talenty. Našou snahou je dostať deti do telocvične, aby sa zbavili strachu zo športu, našli si k nemu pozitívny vzťah, udržiavali si vlastnú kondíciu a strávili pritom príjemný čas so svojimi rovesníkmi. Školské športové ligy sa rozbehnú v dvoch individuálnych, a to v atletike a plávaní, a v dvoch kolektívnych športoch - futbale a basketbale, ktoré patria k najrozšírenejším a najobľúbenejším športom a majú svoje dlhodobé zázemie v našom meste."

Ligy budú pokračovať celý školský rok po pracovnom čase so začiatkom súťaží a stretnutí o 16. hodine, aby sa na nich mohli zúčastniť nielen rozhodcovia, športoví funkcionári, ale aj organizátori a rodičia. Hracími dňami budú pondelok až štvrtok, každý deň iný šport. Každý zo štyroch športov bude mať slávnostné otvorenie, na ktorom by sa mali zúčastniť všetci zainteresovaní na čele so zástupcami nového subjektu OZ Šport pre všetkých. Do ligy sa môže prihlásiť každá základná škola v Košiciach, potom ich rovnomerne rozdelia do štyroch obvodov.

Každý šport bude mať slávnostné otvorenie športovej školskej ligy, po plávaní sa 7. októbra uskutoční v rámci minimaratónu MMM štart atletických súťaží, a v pondelok, 8. októbra, v hale Cassosport odštartujú súťaže najmladší futbalisti i basketbalisti. Začiatok súťaží v obvodoch je naplánovaný na 15. októbra, kedy štartuje plávanie, v utorok, 16. októbra, futbal a v stredu, 17. októbra, atletika. Basketbal odštartujú najprv dievčatá v štyroch obvodov v domácich školských telocvičniach vo štvrtok 25. októbra. Náročné na organizáciu a personálne obsadenie súťaží budú prvé kolá, preto s cieľom zabezpečiť ďalší hladký priebeh, organizátori očakávajú maximálnu súčinnosť samotných základných škôl.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...