Vyhľadávanie:

Na záver lahôdka

Na záver lahôdka

Basketbalisti z Valcovní obhájili vlaňajší majstrovský titul U. S. Steel Košice

V uplynulom týždni sa záverečnými dvoma zápasmi skončil basketbalový turnaj o majstra U. S. Steel Košice pre rok 2006. Podľa očakávania sa šampiónom stali hráči zo spoločného kolektívu Valcovní, ktorí v priebehu majstrovstiev ani v jednom zápase nenašli premožiteľa a zaslúžene tak obhájili svoj vlaňajší titul. Strieborné medaily si vybojovali basketbalisti z mužstva Vedenie II., ktorí podľahli iba úradujúcemu majstrovi a bronz získali hráči z tímu GM pre environment. Boli to práve hráči z tohto bronzového mužstva, ktorí v poslednom zápase kládli favorizovaným valcovačom najväčší odpor. Súboj Valcovní s GM pre environment bol skutočnou lahôdkou a vyvrcholením podkošového šampionátu.

Valcovne - GM pre environment 72:58 (34:26)
Obidve mužstvá hrali s maximálnym nasadením na rýchle protiútoky, s množstvom pestrých útočných kombinácií i presnou streľbou. Výsledok bol dlho na vážkach, skóre sa menilo raz na jednu, inokedy na druhú stranu. Až tesne pred polčasom získali valcovači 8-bodový náskok, ktorý sa po zmene strán snažili už len udržať. Ale ich snaživý súper dokázal niekoľkokrát skóre znížiť na rozdiel dvoch bodov a tak sa o víťaza bojovalo až do posledných minút. Víťazstvo napokon strhli na svoju stranu so skúsenejším kádrom disponujúci domáci hráči z Valcovní, za ktorých bodovali: Utľak 23, Konečný 16, Mišinský 15, Dugas 10 a Smejkal 8 bodov. Za hostí Kitka 18, Hodermarský a Majerčík po 16, Oravcová 4, Kuffa a Králová po 2 body.

Vedenie II. - Vedenie I. 59:28 (27:11)
O víťazstve domáceho tímu nebolo pochýb. Ten mal pred týmto zápasom na svojom konte iba jednu prehru, a tak svoju šancu hrať o druhú priečku si nenechal ujsť. I napriek tomu, že ani jedno mužstvo nehralo v kompletnom zložení, na palubovke dominovali herne i strelecky lepšie disponovaní hráči domácich. Body víťazov zaznamenali: Lančarič 27, Kupec 13, Bačovčin 10, Daduľák 8 a Bohuš 1. Za hostí boli úspešní: Vargová 13, Pulko 11, Ľapin a Sojčeková po 2 body.

Po týchto zápasoch odovzdal viceprezident pre pracovné vzťahy a motiváciu Martin Pitorák cennú trofej za prvenstvo kapitánovi víťazného tímu Valcovní a zároveň odovzdal vecné ceny nielen kapitánom mužstiev umiestnených na medailových priečkach, ale aj vyhodnoteným najlepším hráčom šampionátu. Najlepším strelcom sa so 107 bodmi stal Ľubomír Utľak z Valcovní, na 2. mieste skončil Valér Hodermarský (GM pre environ.) so 67 bodmi a 3. miesto obsadil so 60 nastrieľanými bodmi Tomáš Lančarič (Vedenie II.) Najužitočnejším hráčom turnaja bol Valér Hodermarský a najužitočnejšou hráčkou sa stala Iveta Vargová (Vedenie I.). Najlepšími strelcami hodov za 3 body boli: Ľubomír Utľak 10 úspešných pokusov, Róbert Kisty (Oceliareň) 8 úspešných pokusov a Milan Mišinský (Valcovne) 6 úspešných pokusov.

Konečná tabuľka

1. Valcovne 4 4 0 292:151 8 b.
2. Vedenie II. 4 3 1 194:177 7 b.
3. GM pre environ. 4 2 2 212:190 6 b.
4. Oceliareň 4 1 3 131:187 5 b.
5. Vedenie I. 4 0 4 119:243 4 b.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...