Vyhľadávanie:

Najlepšie výskumné projekty roku 2008

Najlepšie výskumné projekty roku 2008

Autori šiestich najlepších výskumných projektov v roku 2008 si v nedávno prevzali ocenenia. Výsledky oznámil a čestné diplomy výskumníkom, v prítomnosti prezidenta U. S. Steel Košice Georgea F. Babcoka a vtedajšieho viceprezidenta pre technológiu Patricka J. Mullarkeyho, odovzdal generálny manažér pre Výskum USSE Michael L. Simko.

Cenu generálneho manažéra pre výskum USSE za najlepšie riešenie dlhodobého výskumného projektu v roku 2008 si odniesol projekt Vlastnosti pozinkovaných plechov typu Galvanneal (GA) autorov Márie Kollárovej, Františka Hollého, Tibora Hutha, Lucie Hrabčákovej. Čestné ocenenie generálneho manažéra pre výskum USSE za riešenie dlhodobého výskumného projektu v roku 2008 dostali projekt Analýza emisií CO2 z procesov v USSK, autormi ktorého sú Gabriel Lešinský, Tomáš Suchý, Ladislav Horváth, Vladimír Mitrík, Július Šváb a projekt Vplyv parametrov valcovania za tepla na mechanické vlastnosti a mikroštruktúru dvojfázovej ocele autorov Ľuboša Juhara, Vladislava Jurka, Aleny Peterčákovej.

Cenu generálneho manažéra pre výskum USSE za najlepšie riešenie krátkodobého výskumného projektu v roku 2008 dostal projekt Monitorovanie vibrácií pohonov 5-ST v USSK, na ktorom pracovali Róbert Matina a Tibor Huth. Čestné ocenenia v tejto kategórii získali projekty Implementácia technológie oduhličovacieho žíhania pri výrobe trafo pásov pre ArcelorMittal CZ, ktorý je dielom Miloša Predmerského a Jána Huňadyho a projekt Komplexná analýza zvyškového austenitu v TRIP oceliach metódou röntgenovej a elektrónovej difúznej analýzy z dielne Martina Černíka a Lucie Hrabčákovej.

Bonusom na záver bolo ocenenie dvoch mladých výskumníkov Róberta Matinu a Rastislava Daníka, ktorí v spolupráci s kolegami z Výskumu v Munhalle USA dostali v roku 2008 cenu inštitútu AISI (American Iron and Steel Institute), o ktorej sme už písali v OV č. 47/2008. Cenu si fyzicky prebrali až teraz.

K úspechu víťazom blahoželal i prezident USSK George F. Babcoke a zároveň poďakoval všetkým prítomným za ich tvorivosť, prácu a prínosy v programe šetrenia nákladov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...