Vyhľadávanie:

Najobľúbenejším učiteľom je angličtinár Daniel Karpinský

Najobľúbenejším učiteľom je angličtinár Daniel Karpinský

Podporili sme prvý ročník celoslovenskej súťažnej ankety Zlatý Amos

"Pán profesor Karpinský do bodky spĺňa všetky kritériá hodnotenia súťažnej ankety Zlatý Amos. Je vynikajúci pedagóg, má prirodzenú autoritu a veľmi účinné vyučovacie metódy. Patrí medzi najobľúbenejšie osobnosti profesorského zboru vďaka svojej otvorenosti, obetavosti a odbornosti. O študentov sa zaujíma aj mimo vyučovania, zapája sa do mimoškolských aktivít. Medzi jeho kladné vlastnosti patrí aj hudobné nadanie, herecký talent, kúzelnícke triky a veľký záujem o svojich študentov. Tento muž je ideálnym kandidátom na Zlatého Amosa 2007." Nie, to nie je žiadne hodnotenie riaditeľa školy, ale vyjadrenie študentov Gymnázia na Školskej ulici v Spišskej Novej Vsi, ktorým svojho "správneho tíčra", ako o ňom vravia, prihlásili do súťaže v rámci žiackej ankety o najobľúbenejšieho učiteľa, učiteľku na Slovensku. A priložili k nemu, tak ako určovali propozície, i literárne spracované príhody, ktoré s ním zažili. Mladý angličtinár Daniel Karpinský svojich nominantov nesklamal. Minulý týždeň vo štvrtok, 29. marca, v košickom Štátnom divadle, sa aj vďaka ich podpore stal historicky prvým Zlatým Amosom na Slovensku.

Anketu o najobľúbenejšieho učiteľa, učiteľku na Slovensku v školskom roku 2006/2007 vyhlásil Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku a Centrum voľného času - Regionálne centrum mládeže na Kukučínovej ulici v Košiciach koncom októbra minulého roku. Do ankety sa zapojilo 10 200 žiakov a študentov základných a stredných škôl, ktorí na titul Zlatý Amos nominovali 175 pedagógov. Porota z nich v prvom kole vybrala 16 semifinalistov, z každého kraja po dvoch, ktorí počas slávnostného galavečera súťažili v dvoch disciplínach. Prvú absolvovali všetci spolu so svojimi žiakmi a študentmi, v tej druhej už muselo šesť finalistov odpovedať na ich dve otázky...

"Cieľom projektu," informovala riaditeľka ankety Renáta Vadásyová, "je predovšetkým popularizácia učiteľov, ktorí podľa hodnotenia mladých ľudí prispievajú k vytváraniu kvalitného vzťahu medzi žiakmi a pedagógmi." Organizátorom ide pritom aj o to, aby sa súťaž, ktorú usporadúvajú v susednej Českej republike už niekoľko rokov, stala tradíciou aj u nás.

Víťaz ankety Zlatý Amos Daniel Karpinský získal okrem iných cien i finančnú 100 tisíc korún. Prvé miesto v kategórii Amos Sympaťák obsadila Jana Olexová zo Súkromného gymnázia na Dneperskej ulici v Košiciach. Márii Zolotovej zo Základnej školy na Moussonovej ulici v Michalovciach zasa patrí prvá priečka v kategórii Amos Press. Podujatie podporila spoločnosť U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...