Vyhľadávanie:

Najsilnejší júl v histórii

Najsilnejší júl v histórii

Detská železnica Košice sa teší náporu návštevníkov z celého Slovenska

Detská železnica Košice nezačala tohtoročnú sezónu práve najlepšie. Rovnako, ako ani ostatné turistické atrakcie na Slovensku.

Nekonalo sa dokonca ani tradičné prvomájové otvorenie. Za 1. polrok poklesla návštevnosť a počet jázd o 60 percent. Sezónu napokon otvorili 8. mája. Ani to však nebolo, ako sa hovorí, žiadne víťazstvo. V máji a v júni chýbali najmä školské výlety.

Obrovský skok nastal v júli.Dennodenne k nám prichádzajú návštevníci nielen z Košíc, ale zo všetkých regiónov Slovenska. Veľmi sa tešíme, venujeme sa im, rozprávame o histórii aj o našich plánoch na ďalší rozvoj. Návštevníci sú našou železničkou nadšení. Nemáme ešte spočítané všetky čísla, ale už teraz môžem povedať, že tohtoročný júl bude zrejme najsilnejší z hľadiska návštevnosti a počtu jázd v celej histórii,“ hovorí Igor Holéczy z OZ Detská železnica Košice.

V tejto sezóne prišli aj s novinkou, ktorou je večerné kino na Alpinke, kam hostí dovezie a odvezie vláčik z Čermeľa. Do konca augusta sa uskutoční ešte jedno premietanie. Kto by mal záujem,  o termíne sa dozvie z internetových stránok Detskej železnice Košice.

19. septembra privíta toto obľúbené rekreačné miesto teraz už nielen Košičanov, našich dobrovoľníkov. Aké práce ich čakajú? Viac o tom hovorí Igor Holéczy: „Za stanicou sa buduje nový cyklochodník, preto budeme vďační za pomoc pri terénnych úpravách a záhradných prácach. Budeme tiež upravovať naše detské ihrisko na Alpinke. A vaši zamestnanci nám určite pomôžu aj s údržbou historického vozového parku.“         

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...