Vyhľadávanie:

V ZOO môžu dobrovoľníci stráviť pekné popoludnie po práci

V ZOO môžu dobrovoľníci stráviť pekné popoludnie po práci

Lákadlom pandy červené

Ak sa rozhodnete prihlásiť na dobrovoľnícke podujatie Hutníci pre Košice a vyberiete si lokalitu ZOO Košice, okrem pocitu z dobre vykonanej práce si môžete priniesť aj kopec zážitkov. 19. septembra bude centrom prác amfiteáter a jeho blízke okolie, kde sa nachádza niekoľko zaujímavých, nových zvierat.

Novými obyvateľmi Zoologickej záhrady Košice sa v novej sezóne stali pandy červené. Dvaja bratia Daeng a Thimpi prišli zo Zooparku Chomutov. Narodili sa v júni minulého roku, čiže ide o dospievajúce samce. Pandy červené košická ZOO nikdy nechovala. Pôvodným domovom pánd sú Himaláje. Panda červená je ohrozená vyhynutím najmä z dôvodu straty biotopu a lovu. Návštevníci môžu v košickej ZOO obdivovať pandy červené vo voliére oproti levici.

Obzrieť si budete môcť dve medvedie mláďatá, ktoré prišli do košickej ZOO zo Záchrannej stanice a Ekocentra v Zázrivej. Ide o dvoch súrodencov Mašu a Filipa, ktorých našli lesní robotníci pri ťažbe dreva v lokalite patriacej do územia Nízkych Tatier. Zoológovia odhadujú ich vek na šesť mesiacov a verejnosť si ich mohla prvý raz poobzerať minulý mesiac. Medvede hnedé chová ZOO od roku 1988. O štrnásť rokov neskôr dokonca preslávili túto ZOO zápisom do Guinnessovej knihy rekordov, keď sa tu narodili pätorčatá. Medvede hnedé, ktoré dospievajú medzi štvrtým a šiestym rokom, sľubujú návštevníkom veľa pekných momentov pri pozorovaní ich života.

Chovateľov potešili aj 4 mláďatá  tučniakov jednopásych. K ich chovnému zariadeniu je to síce ďalej, ale po práci určite padne vhod pekná prechádzka. Košická ZOO chová tučniaky dvanásty rok a od roku 2010  odchovala 40 mláďat. Takmer polovica sa stala základom chovu tučniakov v iných zoologických záhradách.

V ZOO Košice sa od začiatku roka potešili takmer stovke mláďat. Prvýkrát vôbec chovy obohatili mláďatá pekari bielopáseho a byvola vodného. Tri mláďatá pribudli napríklad v stáde  vodárok červených.  Mimoriadnu radosť majú chovatelia aj z páru kosmáčov bieločelých, kde sa rodina po piatich mesiacoch rozrástla o ďalšie dvojčatá.                                        

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...