Vyhľadávanie:

Národné fórum údržby 2013

Národné fórum údržby 2013

V dňoch 28. 5. - 29. 5. 2013 sa v priestoroch hotela Patria na Štrbskom Plese uskutočnil pod záštitou Ministerstva hospodárstva SR už 13. ročník medzinárodnej konferencie Národné fórum údržby 2013. Podujatie organizuje Slovenská spoločnosť údržby, ktorá združuje firmy podporujúce rozvoj v oblasti technológií, kvality a bezpečnosti údržbárskych činností. Spoločnosť U. S. Steel Košice, s.r.o. je jej zakladajúcim členom od roku 2000 a v tomto roku bola tiež generálnym partnerom konferencie. Na podujatí sa zúčastnil rekordný počet účastníkov, viac ako 220 odborníkov na údržbu z vyše 40 firiem zo Slovenska, Česka, Poľska, Maďarska, Holandska a Litvy.

Ako prvý vystúpil generálny manažér USSK pre výrobné dcérske spoločnosti Ján Petko s príspevkom Etika v údržbe a podnikaní. Ďalšie odborné príspevky odzneli v sekciách Najlepšia prax a riadenie údržby, Informačné systémy a podpora údržby, Prediktívna údržba a diagnostika a Progresívne technológie údržby. Práve v dvoch posledne menovaných zaujali prezentáciami odborníci z Technickej diagnostiky útvaru Riaditeľa pre riadenie spoľahlivosti zariadení v U. S. Steel Košice s.r.o. Vedúci oddelenia Technická diagnostika Ladislav Radomski popísal skúsenosti z merania a nastavovania procesu tepelného vytvrdzovania radiátorov. Meranie teplotných kriviek vytvrdzovacích pecí súviselo s výmenou plynových horákov používaných na dosiahnutie potrebnej teploty v peciach. Zistené teplotné priebehy boli vo vyhodnotení porovnané s referenčnými údajmi, ktoré určili dodávatelia farby pre radiátory KORAD.

Špecialista pre energodiagnostiku Peter Kuruc z toho istého oddelenia prezentoval spôsoby optimalizácie tepelných procesov pre zabezpečenie kvality výroby žíhaných plechov. Neustále sa zvyšujúce nároky na kvalitu produkcie, znižovanie mernej spotreby priemyselných agregátov a zároveň plnenie ekologických limitov kladú veľký dôraz na ich optimálne využitie. Poklopové pece sú charakteristické značnou energetickou náročnosťou a veľkým zaťažením životného prostredia a práve optimalizácia spaľovacích procesov v procese žíhania umožňuje efektívne riešiť problematiku súvisiacu s náročnosťou žíhacieho procesu.

Všetky príspevky účastníkov z U. S. Steel Košice sa u poslucháčov stretli s priaznivým ohlasom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...