Vyhľadávanie:

Naša práca si vyžaduje komunikovať s každým

Naša práca si vyžaduje komunikovať s každým

S generálnym právnym zástupcom a jedným z konateľov USSK Johnom F. Wilsonom

Začiatkom tohto roka došlo k zmene na poste generálneho právneho zástupcu spoločnosti U. S. Steel Košice. Kenneth Ralph Pepperney odišiel k 1. januáru 2007 do penzie a na uvoľnené miesto generálneho právneho zástupcu nastúpil k rovnakému dátumu a ďalším konateľom našej spoločnosti sa stal John Frederick Wilson. Oceľ východu ho preto oslovila a opýtala sa aj na jeho rodinné zázemie.

· Akej oblasti práva ste sa venovali v USA?
Svoju kariéru som začal v spoločnosti U. S. Steel v roku 1977 prácou v oblasti dopravného práva a regulácie energií. Potom som prešiel na banícke, lodné, komerčné a minerálne právo a zbavenie práva ohľadom podnikania U. S. Steel s prírodnými zdrojmi. Začal som sa zaoberať medzinárodným obchodným právom a neskôr som sa zameral špeciálne na právo týkajúce sa neférových medzinárodných trhov. Zistil som, že všetky uvedené oblasti sú veľmi zaujímavé, ale najväčší prínos pre mňa znamenali tie, v ktorých som mohol pracovať priamo s našimi obchodnými manažérmi a pomôcť im riešiť problémy, ktorým čelili.

· Vieme, že v USA platí iný právny systém ako v Európe. Nemáte trochu obavy z týchto rozdielov?
Keď si uvedomíme rozdiely medzi našimi právnymi systémami, môžeme efektívne riešiť problémy, ktoré máme pred sebou. Naša práca si vyžaduje, aby sme viedli dôkladnú vzájomnú komunikáciu tak, aby sme vedeli rozpoznať čo najviac rozdielov a ak sa nám to podarí v želateľnom rozsahu, uvedené rozdiely nebudú predstavovať žiaden problém.

· Povedzte nám niečo o svojich doterajších pozíciách v rámci korporácie alebo v predchádzajúcich zamestnaniach.
Drvivá väčšina mojej právnickej kariéry je spätá s U. S. Steel a v rámci pôsobenia v tejto spoločnosti som na právnom oddelení vystriedal rôzne funkcie.

· Mali ste možnosť navštíviť Slovensko aj predtým? Čo viete o Slovenskej republike, o ľuďoch na Slovensku?
Navštívil som Slovensko už päťkrát, prvé dve návštevy boli v Bratislave v roku 2000 počas vyjednávania akvizície VSŽ zo strany U. S. Steel. Zistil som, že ľudia sú tu dosť priateľskí, na Slovensku som bol počas rôznych ročných období. Som veľmi rád, že budem môcť prežiť v tejto krásnej krajine viac času.

· Aké sú vaše záľuby? Ako naradšej trávite svoj voľný čas?
Rád hrávam tenis a varím. V USA sme mali dom a veľkú záhradu, ktorá si vyžadovala veľa práce. Bolo toho až príliš, budem teraz rád, keď toto záhradkárčenie v Pittsburghu na určitý čas nahradím cestovaním po Slovensku a Európe.

· Môžete nám predstaviť vašu rodinu?
Moja manželka sa volá Marian. Sme manželia od roku 1991 a máme dve deti - dcéru Emily, ktorá má 11 rokov a deväťročného syna Matthewa. Do Košíc prídu 14. januára 2007.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...