Vyhľadávanie:

Nasadnite do Tokajského expresu

Nasadnite do Tokajského expresu

Krajské osvetové stredisko (KOS) v Košiciach aj v tomto roku pripravilo darček pre priaznivcov folklóru, ľudového tanca a spevu v podobe mimoriadneho vlaku Tokajský expres vypraveného z Košíc do Borše na Tokajský festival 2007. Mimoriadny vlak povezie aj niektorých topmanažérov spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorá finančne podporuje toto podujatie. Zo železničnej stanice v Košiciach odíde v nedeľu, 1. júla, o 12.30 hod. so zástavkami v Kuzmiciach, Michaľanoch, Čerhove a v Slovenskom Novom Meste. Späť do Košíc návštevníkov Tokajského festivalu odvezie mimoriadny vlak z Borše o 18.45 hod. Tokajský expres premáva v oboch smeroch bezplatne.

V Borši, tak ako aj po iné dni Tokajského festivalu, čaká na návštevníkov bohatý kultúrny program so sprievodnými podujatiami v krásnom prostredí renesančného hradného kaštieľa Rákócziovcov. Po príchode vlaku do Borše bude uvítanie jeho pasažierov. Po ňom sa účastníci presunú do kaštieľa, kde sa o 14.20 hod. uskutoční slávnostné otvorenie Tokajského festivalu, po ktorom vystúpia zahraničné a domáce folklórne súbory a spevácke skupiny. Okrem toho sa návštevníci môžu tešiť na prezentáciu ľudových remesiel, tvorivú dielňu, tradičné tokajské gurmánske špeciality a vynikajúce vína.

Spoluorganizátormi Tokajského festivalu 2007 v Rákócziho kaštieli v Borši od 29. júna do 1. júla sú Kultúrne centrum Medzibodrožia a Použia Kráľovský Chlmec, obec Borša, Združenie obcí Tokajského regiónu a Zemplén Eurorégió - Sátoraljaújhely. Záštitu nad podujatím má predseda Košického samosprávneho kraja Zdenko Trebuľa.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...