Vyhľadávanie:

Naši druhí, prvenstvo pre Kazachov

Naši druhí, prvenstvo pre Kazachov

Prešov má za sebou XXIII. ročník Medzinárodného futsalového turnaja nepočujúcich žiakov do 17 rokov

Dvadsiaty tretí ročník Medzinárodného futsalového turnaja pre nepočujúcich žiakov do 17 rokov ponúkol opäť mnoho dramatických momentov. Postarali sa o ne chlapci z piatich reprezentačných výberov - Slovenska, Česka, Poľska, Kazachstanu a Azerbajdžanu. Turnaj, ktorého dlhoročným podporovateľom je aj spoločnosť U. S. Steel Košice, sa konal od 5. do 11. júla v prešovskej Tatran Handball aréne. Najprv sa hrali zápasy v základnej skupine systémom každý s každým a následne do bojov o medaily postúpili štyri najlepšie tímy. Jedinou tohtoročnou novinkou bolo, že organizátor - Občianske združenie Športový klub nepočujúcich detí - prvýkrát zvýšil vekovú hranicu zo 16 na 17 rokov.

Slovenskí mladíci predvádzali počas turnaja veľmi dobré výkony a nakoniec nestačili len vo finálovom zápase proti tímu z Kazachstanu, s ktorým prehrali na penalty 2:4. V riadnom hracom čase sa duel skončil nerozhodne 3:3. Tretie miesto obsadili nepočujúci futbalisti z Česka, ktorí porazili rovesníkov z Azerbajdžanu 4:3. Turnaj mal trochu trpkú príchuť pre Poliakov. Minulý rok sa tešili z celkového víťazstva, no tentoraz skončili na poslednom piatom mieste. Slovákov teší aj individuálne ocenenie Mareka Píša, ktorý bol vyhlásený za najlepšieho hráča turnaja. Najlepším brankárom sa stal Osmanli Suleyman z Azerbajdžanu a najlepším strelcom Kairat Kantarov (17 gólov) z víťazného Kazachstanu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...