Vyhľadávanie:

Nečakaná prehra pod Urpínom

Nečakaná prehra pod Urpínom

Hokejisti HC Košice viedli po víťaznom zápase v Poprade ligovú tabuľku

Hokejistom Košíc sa vstup do štvrtej šestiny základnej časti vydaril, keď v piatok 9. decembra 2016 vyhrali vo východniarskom derby v Poprade po predĺžení 3:2. V nedeľu 11. decembra už takí úspešní neboli. V šlágri 29. kola podľahli vlaňajšiemu finalistovi na súperovom ľade v Banskej Bystrici 0:4 a prvú priečku v tabuľke opäť prepustili svojmu odvekému rivalovi spod Urpína, ktorý má náskok troch bodov. Prehra je o to viac prekvapujúca, že v tejto sezóne sa stretli zverenci trénera Rostislava Čadu s Banskobystričanmi trikrát a zo všetkých troch súbojoch vyšli, či doma alebo vonku, víťazne. Nedeľňajší duel, v ktorom hráči nášho tímu nestreli ani gól, okomentoval kormidelník HC Košice R. Čada slovami: „Boli to predovšetkým fyzické sily, v čom sme neboli takí dobrí ako v predchádzajúcich vzájomných stretnutiach.“

Naša najvyššia hokejová súťaž bude mať až do 20. decembra reprezentačnú prestávku. Už dnes, 14. decembra 2016, sa v Martine stretne výber Tipsport ligy so slovenskou hokejovou reprezentáciou. V tomto stretnutí sa predstavia aj piati hráči HC Košice. V ligovom výbere to budú obranca Martin Dudáš a útočník Ladislav Nagy, pozvánku do národného tímu dostali obranca Eduard Šedivý a útočníci Marek Bartánus a Jakub Suja. Potom sa v závere týždňa zúčastní reprezentácia Slovenska na turnaji štyroch krajín vo švajčiarskom Bieli.

Hokejová Tipsport liga bude od 20. decembra pokračovať až do konca roka piatimi kolami. Hokejisti HC Košice sa v nich predstavia svojim fanúšikom v Steel aréne už iba v dvoch stretnutiach. Vo štvrtok 22. decembra v súboji s Novými Zámkami a v stredu 28. decembra privítajú Zvolen. Po Novom roku naberie naša najvyššia hokejová súťaž rýchlejšie tempo, keď v priebehu dvanástich dní odohrajú jej účastníci šesť kôl. V nich sa Košičania až štyrikrát predstavia na domácom ľade. Už 3. januára 2017 v súboji s Nitrou, 8. januára s Popradom,10. januára so Žilinou a 15. januára s Liptovským Mikulášom.                    

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...