Vyhľadávanie:

Nespokojní cyklisti

Nespokojní cyklisti

Košická križovatka Prešovská-Sečovská mala byť podľa programového dokumentu výstavby cyklistických trás aj križovatkou dvoch cyklistických cestičiek. Po spojazdnení posledného mosta cez Hornád si jej prejazdnosť prišlo na výzvu Spolku na podporu skrášľovania Košíc a jeho predsedu Ladislava Rovinského, ako aj ďalších občianskych združení, vyskúšať niekoľko desiatok cyklistov.

V pelotóne však úplne chýbali osobitne pozývaní predstavitelia, zamestnanci a poslanci samosprávneho kraja a mesta Košice. Nenaplnil sa tak zámer organizátorov, aby kompetentní priamo na cestách zažili diskrimináciu cyklistov a tiež nebolo s kým nadviazať dialóg. Cyklojazda sa ukončila krátkou diskusiou na miestnom úrade sídliska Ťahanovce.

Účastníci cyklojazdy sa presvedčili, že v doterajšej výstavbe sa požiadavky na bezpečný pohyb cyklistov, vznesené Cyklistickou úniou v roku 1997, neprejavili. V disciplinovanej skupinovej jazde boli cyklisti motoristami videní a rešpektovaní, ale individuálny prejazd medzi centrom mesta v smere plánovanej cyklotrasy a Prešovskou cestou je život ohrozujúci. Organizátori cyklojazdy budú preto trvať na dodržaní trasovania cyklistických cestičiek podľa programového dokumentu v III. etape výstavby alebo budú požadovať uspokojivé náhradné riešenie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...