Vyhľadávanie:

Nič nie je stratené, siedmeho titulu sa nevzdávame

Nič nie je stratené, siedmeho titulu sa nevzdávame

Vicemajstri z HC Košice rozohrali v hokejovej extralige finálovú sériu s HKM Zvolen

V semifinále si Košice poradili s Nitrou, Zvolen s Piešťanmi a obidve mužstvá sú vo finále extraligy sezóny 2012/2013. Vyšlo to podľa predstáv v tabuľke po základnej časti, že sa v boji o dvadsiaty titul v samostatnej slovenskej extralige stretli prvý s druhým.

Séria sa začala dvomi zápasmi na ľade lepšie umiestneného Zvolena v nedeľu 7. a v pondelok 8. apríla 2013. Prvý finálový zápas rozhodli domáci pre seba 2:1 až po samostatných nájazdoch. Obom mužstvám sa nedarilo najmä v presilovkách a podľa toho aj vyzeralo na góly chudobné skóre. Naši hokejisti viedli v záverečnej tretine gólom Mlynaroviča 1:0, Zvolenčania však ešte do konca riadneho hracieho času vyrovnali po strele Zuzina. Keďže ani desaťminútové predĺženie zmenu skóre neprinieslo, o všetkom sa rozhodlo v samostatných nájazdoch. Jediným úspešným strelcom bol hráč Zvolena Brabenec. Z našich vyšli Marcinko, Spilár i Novotný v nájazdoch strelecky naprázdno.

Aj v druhom dueli boli úspešnejší Zvolenčania, ktorí rovnakým výsledkom ako v prvom súboji zvíťazili 2:1 a na zápasy vedú 2:0. V tomto stretnutí boli naši v hre o niečo aktívnejší, ale strelecky neefektívni a nezvládli záver. Domáci viedli po góle Kallu a necelé dve minúty pred koncom, keď sme hrali presilovku piatich proti trom, strelecky disponovaný Brabenec strelil druhý gól domácich. I keď v posledných sekundách v power play Haščák znížil, Jenčíkovi sa už nepodarilo vyrovnať ani do odkrytej časti bránky.

Pri pohľade do histórie slovenskej extraligy, pre Zvolen by to bol v histórii klubu iba druhý titul, prvý získali v roku 2001. Košice bojujú už o svoj siedmy majstrovský titul, tešili sa z neho v rokoch 1995, 1996, 1999, 2009, 2010 a 2011. Zvolenčania hrali doteraz šesťkrát vo finále, päťkrát skončili na 2. mieste, pre Košičanov je to už trinásta účasť vo finále a od roku 2008 hrajú o titul už šiesty raz v rade za sebou. Obaja fináloví súperi sa v semifinále play-off teraz stretávajú po piaty raz. Po prvý raz hrali v semifinále spolu v sezóne 2002/2003, na zápasy 4:1 postúpili Košice. V sezóne 2004/2005 to bolo opäť 4:1 na zápasy, ale vtedy do finále postúpil Zvolen. V sezóne 2008/2009 vyhrali 4:3 na zápasy Košice a v sezóne 2011/2012, ako úradujúci majstri, postúpili do finále 4:0 na zápasy.
V končiacej sa sezóne majú lepšiu bilanciu zo šiestich vzájomných stretnutí v základnej časti hokejisti Zvolena. Až päťkrát zvíťazili, kým nášmu mužstvu sa to podarilo iba raz. Všetko je teda otvorené, najbližšie dve finálové stretnutia ply-off sa hrajú v našej Steel aréne vo štvrtok 11. a v piatok 12. apríla 2013 vždy o 18. hodine. Keďže aj o titul sa hrá na štyri víťazné zápasy, naši musia doma zapnúť a vyrovnať stav série na 2:2. Piaty vzájomný súboj by sa potom odohral vo Zvolene v pondelok 15. apríla. Ďalšie zápasy finálovej série by boli na programe v stredu 17. apríla u nás v Košiciach a v piatok 19. apríla vo Zvolene.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...