Vyhľadávanie:

Nikto nemusel smútiť, darček dostal každý

Nikto nemusel smútiť, darček dostal každý

Na Rallye Opatovská – Žiť na plný plyn aj jedenásť posádok z U. S. Steel Košice

Chlapci a dievčatá sa už nevedeli dočkať. Jemný dáždik, ktorý od rána poprchával, akoby vôbec nevnímali. Napokon, niet sa čomu čudovať. Túžba konečne sa posadiť do vysnívaného štvorkolesového tátoša a byť súčasťou súťažnej posádky, ktorá mala absolvovať jazdu v Košiciach aj ich okolí, bola oveľa väčšia, než akési nepodstatné obavy dospelých z mokrého trička. „Naše deti týmto podujatím žijú už celý týždeň. Veľmi sa naň tešia,“ konštatovala niekoľko minút pred oficiálnym otvorením devätnásteho ročníka populárneho automobilového podujatia Rallye Opatovská – Žiť na plný plyn riaditeľka Spojenej školy na Opatovskej ceste v Košiciach Mária Čabalová. „Všetko máme pripravené, o chvíľu, keď dorazia všetci vodiči, budeme môcť začať. Po piatich rokoch sme sa rozhodli trať pozmeniť, uvidíme, ako si s ňou vodiči poradia. Súčasťou itineráru je jazda zručnosti, ktorá sa uskutoční na parkovisku na Bukovci, na druhej zastávke na KVP i tretej na Zelenom dvore absolvujú deti vedomostné testy z histórie Košíc, prírodovedy, zemepisu v rozsahu učiva základnej školy. Práve výsledky týchto dvoch skúšok budú pri rozhodovaní o víťazovi najpodstatnejšie.“ Denisa Ivančinová, jedna z organizátoriek akcie, nám ešte prezradila, že súťažná trať je oproti predchádzajúcim ročníkom o čosi dlhšia a meria päťdesiatdeväť kilometrov. Pri dodržaní všetkých pravidiel cestnej premávky by ju mali súťažiaci zvládnuť do hodiny a pol. Ak sa, samozrejme, nedostanú do dopravnej zápchy...

Krátko pred štrnástou hodinou už bolo na štart pripravených dvadsať­osem súťažných posádok. Veliteľmi vozov najrôznejších značiek, v útrobách ktorých sa usadili tu dve, tu tri deti plné očakávaní, boli honorárni konzuli, predstavitelia samosprávy, manažéri, známe a populárne osobnosti. Z Košíc, Bratislavy i Prahy. Najpočetnejšiu skupinu, ako sa to už stalo v posledných rokoch zvykom, opäť tvorili košickí oceliari. Podporiť dobrú vec a urobiť deťom, ku ktorým nebol osud veľmi žičlivý, radosť prišli prezident U. S. Steel Košice Scott D. Buckiso, viceprezident pre BSC Richard C. Shank, viceprezident pre vonkajšie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania Miroslav Kiraľvarga, viceprezidentka pre dcérske spoločnosti a služby Elena Petrášková, generálni manažéri Jozef Bernát a Róbert Žihlavník i riaditelia Ján Bača, Gabriel Bardiovský, Stanislav Ferenčák, Miroslav MaďarOtto Bauer. Medzi súťažiacimi nechýbali ani primátor mesta Košice Richard Raši, námestníčka Renáta Lenártová, starosta MČ Košice-Sever Marián Gaj, ale aj Erik Aresta, ktorý stál spolu s našou kolegyňou z obchodného úseku Anettou Smikovou pri zrode tohto podujatia a odvtedy sú jeho neodmysliteľnými aktérmi, a tiež ďalší ľudia dobrej vôle, vrátane Patrika Hermana Juraja Hajdina.

„Tento deň je výnimočný pre všetky deti a rovnako aj pre mňa osobne. Uplynul rok od môjho príchodu do Košíc a toto podujatie bolo prvé, na ktorom som sa zúčastnil a na ktoré nikdy nezabudnem. Chcel by som sa poďakovať všetkým, ktorí ho zorganizovali. Verím, že bez ohľadu na počasie sa dnes všetci spolu úžasne zabavíme,“ uviedol v svojom príhovore prezident košickej oceliarne Scott Buckiso a požiadal všetkých, aby si počas jazdy dávali pozor.

Všetkých dvadsaťosem posádok nakoniec došlo šťastne do cieľa, aj keď niektorí vodiči zišli z cesty a zablúdili. Staviť na rýchlosť bolo zbytočné, rozhodli sekundy pri jazde zručnosti i to, ako sa deti vedeli na stanovištiach popasovať s otázkami vo vedomostných testoch. Úsmevy na tvárach všetkých chlapcov a dievčat len potvrdzovali, že si jazdu poriadne všetci užili. „Ja som vedel odpovedať na všetky otázky,“ pochválil sa Oliver, len čo vystúpil z auta prvého muža košickej oceliarne Scotta Buckisa. „Nám sa jazdilo super, prišli sme síce tretí, ale určite budeme prví,“ presvedčivo zasa okomentoval jazdu Dušan, člen posádky viceprezidenta Miroslava Kiraľvargu.

Komu nakoniec priala šťastena? Prvé miesto si vybojovala posádka Martina Ježa z Termomarketu, s.r.o. Košice, druhé miesto patrí Exisportu a tretie posádke viceprezidentky U. S. Steel Košice Eleny Petráškovej. Nikto však nemusel smútiť, ceny boli síce rozdané, ale darček dostalo každé dieťa.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...