Vyhľadávanie:

Nové laboratóriá železničnej dopravy

Nové laboratóriá železničnej dopravy

Na Technickej univerzite v Košiciach otvorili jedinečné pracovisko

Technická univerzita v Košiciach má nové jedinečné pracovisko, prvé na území Slovenskej republiky. Minulý mesiac tu slávnostne otvorili špecializované laboratóriá, ktoré sa budú zaoberať implementáciou RFID (Radio Frequency Identification) technológií do železničnej dopravy. RFID je bezdotyková automatická identifikácia slúžiaca na prenos a ukladanie dát pomocou elektromagnetických vĺn. Túto technológiu nasadzujú v rôznych odvetviach priemyslu pre bezkontaktnú identifikáciu, lokalizáciu a sledovanie tovaru, majetku i osôb v reálnom čase.

Od železníc sa očakáva, že budú ťahúňom v priemysle a hlavným článkom ekonomiky pri preprave surovín v ťažkom a energetickom priemysle. Automatizácia procesov spojených so zberom dát, prenosom a záznamom informácií môže pomôcť zlepšiť konkurencieschopnosť železničnej dopravy. Laboratórium železničnej dopravy ukazuje cestu. Implementácia RFID technológie do železničnej dopravy ponúka väčšiu spoľahlivosť a podrobnejšie informácie o pohybe tovaru, optimalizuje využitie dopravnej infraštruktúry a koľajových vozidiel, ako aj zvýšenie bezpečnosti tovaru a obslužného personálu. Získané informácie pomôžu železničným podnikom lepšie naplánovať ponúkané služby a tiež zabezpečiť efektívny program údržby vozového parku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...