Vyhľadávanie:

Nové nátery na oplotenie tiav i koní Przewalského

Nové nátery na oplotenie tiav i koní Przewalského

Pomoc dobrovoľníkov zo železiarní smeruje do ZOO Košice aj tohto roku

Areál košickej zoologickej záhrady bude tohto roku skrášľovať tridsať dobrovoľníkov z našej spoločnosti. Aj v tomto prípade pôjde o opakovanú, už štvrtú pomoc železiarov.

"Po prvý raz to bolo v rámci projektu Naše Košice v roku 2008," spomína Eva Malešová z oddelenia propagácie a kultúry ZOO v Košiciach. "Tridsaťpäť oceliarov spolu s rodinnými príslušníkmi vybudovali stanový tábor, ktorý využívajú malí a veľkí návštevníci počas podujatia Noc v ZOO. Nešlo však iba o postavenie stanov, terén bolo treba vyrovnať a pripraviť podloženie. Dobrovoľníci, medzi ktorými nechýbal ani vtedajší prezident firmy George F. Babcoke s manželkou Kathie, súčasne ošetrili vonkajším náterom všetky drevené časti stanov.
O rok na to sa zamestnanci U. S. Steel Košice do tejto lokality znovu vrátili. Pracovali v dvoch skupinách. Muži stavali stanovú základňu, osadzovali lavice a stoly v okolí ohniska. Ženy ohnisko čistili a maľovali oplotenie.
V roku 2010 sa pozornosť sústredila na rekonštrukciu oplotenia chovného zariadenia pre daniely škvrnité, sadenie stromčekov a natieranie oplotenia."


A kam bude smerovať tohtoročná pomoc našich dobrovoľníkov, ku ktorým sa rovnako ako po ostatné roky pridajú aj zamestnanci zoologickej záhrady? Ak bude dobré počasie, budú natierať ploty chovných zariadení, čistiť chodníky a rigoly. Mokrý variant, teda daždivý deň, ráta s prácami v maštaliach, kde by sa robili ochranné nátery a maľovali rošty.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...