Vyhľadávanie:

O rok by už malo kúpalisko Červená hviezda slúžiť

O rok by už malo kúpalisko Červená hviezda slúžiť

Pamätníci a fanúšikovia národnej kultúrnej pamiatky, vychýreného a veľmi obľúbeného bývalého kúpaliska Červená hviezda, majú dôvod na radosť. Mesto Košice ako investor jeho obnovy, odovzdalo v uplynulých dňoch jeho areál výhercovi verejnej súťaže na zhotoviteľa stavby, združeniu Inžinierske stavby a. s. Košice -Berndorf Bäderbau SK s.r.o. Košice. Konzorcium tým prevzalo za celé kúpalisko plnú zodpovednosť. Otvorenie kúpaliska pre verejnosť sa predpokladá v letnej sezóne 2016.

Hlavným cieľom rekonštrukcie je predovšetkým zachovanie autentickosti jestvujúcich objektov významnej národnej kultúrnej pamiatky. Obnovené budú pôvodné šatne, prevádzková budova, bazény pre plavcov i neplavcov, detský bazén, navyše pribudne vodnopólový bazén a rôzne herné prvky v rámci oddychovo relaxačnej časti areálu kúpaliska. Nový bazén bude slúžiť nielen na vodnopólové zápasy, či plavecké súťaže, ale aj pre širokú verejnosť.

Potreba vybudovania nového vodnopólového bazéna vyplynula z hydrogeologického a inžiniersko-geologického prieskumu, ktorý ukázal, že nie je možné zasahovať do už existujúceho pôvodného plaveckého bazéna. Realizáciou predpokladaných zmien by totiž mohlo dôjsť k jeho celkovému znehodnoteniu, deštrukcii a nevratným škodám na tejto národnej kultúrnej pamiatke.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...