Vyhľadávanie:

O Svätej zemi - Jordánsko a Sinaj

O Svätej zemi - Jordánsko a Sinaj

Pútavé rozprávanie cestovateľa a fotografa Štefana Demka

Foto: Štefan Demko

Už zajtra, 19. januára 2006, sa v Galérii KOS na Hviezdoslavovej ulici v Košiciach uskutoční prvá časť cestopisného pásma Svätá zem - Jordánsko. Podujatie, ktoré organizuje Krajské osvetové stredisko v Košiciach so začiatkom o 17.00 hodine, bude v réžii cestovateľa a fotografa Štefana Demka. Svojim poslucháčom pútavým rozprávaním predstaví najprv Jordánsko a polostrov Sinaj - miesta, kadiaľ viedol Mojžiš svoj národ spod egyptského otroctva, v nasledujúcich častiach sa bude zaoberať ďalšími krajinami Blízkeho východu a Svätej zeme.

"Svoje cestovateľské aktivity som začal podnikať začiatkom osemdesiatych rokov," prezrádza Štefan Demko, ktorý pracuje v spoločnosti U. S. Steel Košice, závode Predaj. Dodáva, že okrem blízkych európskych štátov navštívil Mexiko, Kubu, Maroko, Líbyu, Egypt, Svätú zem, Indiu, Japonsko, Španielsko, Anglicko, Grécko, Turecko i talianske Dolomity. Zaujímavé miesta z týchto krajín zvečnil fotoaparátom. Veľmi rád sa o ne podelí s ostatnými...

Mnohé zo svojich ciest povýšil na športovú úroveň. Tak napríklad počas náročnej expedície v Kaukaze vystúpil na 5642 metrov vysoký Elbrus. Turistiku si zamiloval. Ako jej aktívny cvičiteľ sa v roku 2004 spolupodieľal na organizovaní výstupov na štyri štíty v Slovinsku, medzi inými aj na najvyšší štít bývalej Juhoslávie - Triglav. Vlani tiež zorganizoval autobusový zájazd do troch rumunských pohorí, kde vystúpili na najvyšší vrch - Moldoveanu. Spomenúť treba aj jeho podiel na založení športových hier v bývalých VSŽ, dnes už obľúbenej olympiády U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...