Vyhľadávanie:

Občianske práva vtedy a teraz

Občianske práva vtedy a teraz

InfoUSA centrum pri ŠVK v Košiciach v spolupráci s Veľvyslanectvom USA v SR zorganizovalo prednášku a diskusiu na tému Občianske práva vtedy a teraz: Zápas o zapojenie menšín do spoločenského diania, s ktorou vystúpil veľvyslanec Spojených štátov amerických na Slovensku Rodolphe M. Vallee.

Spojené štáty majú za sebou bohatú historickú skúsenosť s uplatňovaním i potláčaním práv menšín. Na začiatku päťdesiatych rokov minulého storočia bola otázka menšinových občianskych práv jednou z ústredných politických oblastí a černošská aktivistka Rosa Parksová sa stala jednou z kľúčových postáv tohto diania. Práve túto ženu a jej príbeh priblížil prítomným veľvyslanec Vallee vo svojom vystúpení a vyslovil svoj názor o potrebe širšieho integrovania menšín do spoločnosti. Na podujatí sa zúčastnili študenti z troch košických stredných škôl, okrem iného aj dvanásť študentov zo Súkromného gymnázia na Galaktickej ulici v Košiciach a zástupcovia NGO a občianskych združení.

Pri tejto príležitosti InfoUSA centrum pripravilo ďalšie podujatia, ktorými boli výstavka venovaná Rose Parksovej a premietanie dokumentárneho filmu o jej živote a úlohe v boji za zrovnoprávnenie postavenia menšín v Spojených štátoch amerických. Viac informácií na www.svkk.sk.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...