Vyhľadávanie:

Obhajca trofeje bez medaily

Obhajca trofeje bez medaily

O titul majstra U. S. Steel Košice budú bojovať Energetika a Zušľachťovne + OV

Futbalové majstrovstvá USSK pokračovali v uplynulom týždni poslednými stretnutiami v skupinách, z ktorých do semifinále postúpili prvé dve mužstvá. Z A skupiny sa do záverečných bojov o medaily prebojovali Teplá valcovňa a Vedenie, z B skupiny Zušľachťovne + OV a Energetika.

Z dvojice vlaňajších finalistov sa do semifinále neprebojovali vlaňajší majstri a obhajcovia titulu - futbalisti z Vysokých pecí. So ziskom piatich bodov skončili na 3. mieste v A skupine. Kuriozitou bolo, že o poradí na prvých dvoch priečkach v tejto skupine rozhodol až štvrtý ukazovateľ hodnotenia, a tým je vyšší počet strelených gólov. Obidve mužstvá, Teplá valcovňa i Vedenie, mali totiž rovnaký počet bodov - osem, ich vzájomný zápas sa skončil nerozhodne 0:0 a obaja mali aj rovnaký rozdiel gólov - sedem. O víťazovi A skupiny rozhodli teda góly. Kým futbalisti z Vedenia ich strelili v štyroch stretnutiach osem, hráči z TVa svojim súperom nastrieľali desať gólov.

V semifinále, ktoré sa hralo v pondelok 21. mája, sa podľa vopred určeného kľúča 1A - 2B a 1B - 2A stretli: Teplá valcovňa - Energetika a Zušľachťovne + OV - Vedenie. V prvom stretnutí zvíťazila Energetika nad Teplou valcovňou 3:1 na pokutové kopy, pretože zápas skončil nerozhodne 0:0. Aj v druhom semifinále sa rozhodlo zo značky pokutového kopu. Futbalisti Zušľachťovne + OV zdolali na penalty mužstvo Vedenia 2:0, keď zápas skončil v riadnom hracom čase nerozhodne 1:1. V piatok 25. mája 2012 sa o 17.30 hod. vo finále stretnú Energetika - Zušľachťovne + OV. O niečo skôr, teda o 16. hodine odohrajú najprv porazení semifinalisti zápas o 3. miesto. O bronz budú hrať Teplá valcovňa a Vedenie.

Zostávajúce výsledky v skupinách:

A SKUPINA

Vysoké pece - Koksovňa 3:1 (1:0)
Hostia dlho odolávali tlaku domácich a držali vyrovnanú partiu. Až v závere prvého polčasu hráč hostí Štefan Závodský tak nešťastne zahral malú domov, že lopta skončila v sieti prekvapeného brankára. Po zmene strán Dušan Puškáš zvýšil na 2:0, vzápätí hosťujúci Štefan Varga-Danko znížil, ale päť minút pred koncom Peter Tomasch strelil tretí gól vysokopeciarov.

Vedenie - Teplá valcovňa 0:0
Dvaja rovnocenní súperi si na trávniku nič nedarovali. Obidvom išlo totiž o postup zo skupiny a tak sa bojovalo s maximálnym nasadením. Defenzívna taktika slávila úspech na obidvoch stranách a tak sa stretnutie pri množstve šancí napokon skončilo bez gólov.

Studená valcovňa - Koksovňa 1:1 (1:0)
Aktívnejšie začali domáci a v úvodnej desaťminútovke sa zásluhou Patrika Nižníka dostali do vedenia 1:0. Koksári sa poučili zo zápasu s vysokopeciarmi a najmä po zmene strán v druhom polčase hrali oveľa útočnejšie a často strieľali. Vyplatilo sa im to, pretože ich kanonier Štefan Varga-Danko vyrovnal a zabezpečil svojmu tímu cenný bod.

Studená valcovňa - Teplá valcovňa 1:4 (1:4)
O víťazovi tohto duelu sa rozhodlo už v prvom polčase. Najprv hostí prekvapil už v 5. minúte presnou strelou z priameho kopu domáci Marek Firkaľ, ktorý otvoril skóre 1:0. Potom sa v rozpätí desiatich minút hetrikom prezentoval Dionýz Tobák. Keď v závere prvého polčasu strelil Tomáš Kolesár štvrtý gól, o víťazovi nebolo pochýb.

Vedenie - Vysoké pece 2:0 (1:0)
Už v 3. minúte sa po centri z ľavej strany dostal k lopte domáci Jozef Kollár a nikým nekrytý otvoril skóre 1:0. Vysokopeciari nastúpili bez viacerých hráčov zo štandardnej zostavy a na ich hre to bolo vidieť. I tak mali v druhom polčase veľkú šancu na vyrovnanie, ale Adam Hudák ju nepremenil. Hráči Vedenia trpezlivo zakladali postupné útoky a pri jednom z nich sa v šestnástke hostí najlepšie zorientoval Milan Polča a strelou k žrdi poistil víťazstvo svojho tímu.

Tabuľka A skupiny

1. Teplá valcovňa 4 2 2 0 10:3 8 b.
2. Vedenie 4 2 2 0 8:1 8 b.
3. Vysoké pece 4 1 2 1 6:6 5 b.
4. Koksovňa 4 0 2 2 3:9 2 b.
5. Studená valcovňa 4 0 2 2 3:11 2 b.


B SKUPINA

RMS - Energetika 1:1 (0:0)
V zápase dvoch rozdielnych polčasov sa zrodila zaslúžená remíza. Po vyrovnanom I. polčase sa po zmene strán do vedenia dostali domáci zásluhou Františka Piklu. Dlho sa zdalo, že tento zápas dotiahnu do víťazného konca. Lenže dve minúty pred koncom urobili hráči RMS v obrane hrúbku a Vladimír Duháň pohotovou strelou vyrovnal.

Zušľachťovne + OV - Technológia 1:0 (0:0)
Favorizovaní domáci mali síce hernú prevahu, ale proti dobre organizovanej obrane hostí sa veľmi ťažko presadzovali. Až v záverečnej desaťminútovke si vytvorili obrovský tlak, ktorý zužitkoval presnou strelou Ján Martiník.

Zušľachťovne + OV - Energetika 1:1 (0:0)
Kým domáci mali už postup do semifinále istý, hostia museli oň tuho bojovať. Po množstve nevyužitých šancí na jednej i druhej strane, góly padli až v druhom polčase. Najprv sa strelecky presadil domáci útočník Ján Martiník a zdalo sa, že víťazstvo favoritom už neujde. Lenže desať minút pred koncom, po skvelej útočnej akcii hostí, sa k lopte dostal Peter Dieneš a z hranice šestnástky vyrovnal.

Tabuľka B skupiny
1. Zušľachťovne + OV 4 3 1 0 7:2 10 b.
2. Energetika 4 2 2 0 7:2 8 b.
3. RMS 4 2 1 1 12:3 7 b.
4. Technológia 4 1 0 3 3:10 3 b.
5. Doprava 4 0 0 4 0:12 0 b.


SEMIFINÁLE

Teplá valcovňa - Energetika 0:0, na pokutové kopy 1:3
Hostia začali aktívne a už v úvodných piatich minútach dva razy trafili žrď súperovej brány po strelách Igora Brutovského a Lukáša Mača. Domáci postupne vyrovnali hru a prevzali iniciatívu. V závere polčasu boli domáci blízko ku gólu. Za faul Marcela Hintoša na Zoltána Jacsmana mali hráči z TVa výhodu zahrávania pokutového kopu. Strelu Dionýza Tobáka však brankár hostí Marek Leško vyrazil. Keďže v druhom polčase nedokázalo ani jedno mužstvo z množstva šancí streliť gól, na rad prišiel penaltový rozstrel.
Začali hostia, za ktorých Zoltán Pataky skóroval a bolo 0:1. Potom Ján Gašpar mieril do brvna a vzápätí Vladimír Duháň upravil na 0:2. Za domácich Branislav Baník znížil na 1:2, ale rozhodujúci pokutový kop premenil Peter Piga a energetici postúpili do finále.

Zušľachťovne + OV - Vedenie 1:1 (0:0), na pokutové kopy 2:0
Prvý polčas bol vzácne vyrovnaný, ale všetko snaženie oboch semifinalistov končilo pred pokutovým územím. Až po zmene strán sa hráči dostávali do gólových šancí. Prvú využili domáci. Po ľavej strane sa do brejku dostal Ján Martiník a strelou k žrdi prekonal Juraja Bolfa v bráne hostí 1:0. O tri minúty neskôr mohol po druhý raz skórovať domáci hráč Peter Spišák, ale sám pred prázdnou bránou netrafil loptu. Nedáš - dostaneš, platilo stopercentne v tomto zápase.
Domácim sa nepodarilo zahrať ofsajd systém a nikým nekrytý Ján Ňachaj tvrdou strelou vyrovnal na 1:1. Po skončení stretnutia si zo značky pokutového kopu lepšie počínali futbalisti Zušľachťovne + OV. Začínali hostia, konkrétne Martin Hromjak, ktorého strelu brankár Dávid Szwanczar vyrazil. Potom Marek Kolesár mieril presne a domáci viedli 1:0. Keď ani hosťujúci Jozef Kollár nebol úspešný, zodpovednosť na seba vzal Ivan Hanigovský. Strelou k žrdi zvýšil na 2:0 a zabezpečil svojmu tímu účasť vo finále.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...