Vyhľadávanie:

Oceliari na veľtrhu v Brne

Oceliari na veľtrhu v Brne

Medzinárodný strojársky veľtrh v Brne, ktorý si v tomto roku pripomína 50. výročie vzniku, sa zajtra, 19. septembra, po piatich dňoch končí. Návštevníci tohto významného podujatia sa mohli zoznámiť aj s produkciou 91 slovenských firiem. Už tradične na veľtrhu nechýbala spoločnosť U. S. Steel Košice.

Česká republika je po Nemecku druhým najvýznamnejším obchodným partnerom Slovenska. Obchod s Českou republikou sa na celkovom zahraničnom obchode vlani podieľal trinástimi percentami. Podstatnú časť slovenského exportu tvoria automobilová technika, automobily a ich komponenty a elektrotechnika. Medzi prosperujúce oblasti patrí i klasická strojárska výroba, produkcia ocelí, plechov a oceľových konštrukcií. Uviedol to v Brne minister hospodárstva SR Ľubomír Jahnátek na Slovenskom dni v utorok, 16. septembra, súčasťou ktorého bola aj konferencia zameraná na vývoj česko - slovenskej spolupráce v oblasti priemyslu. Na tomto podujatí sa zúčastnili viceprezident U. S. Steel Košice pre riadenie externých služieb a vzťahov Miroslav Kiraľvarga a generálny manažér pre marketing a strategický plán Július Lang. České firmy sú aj pre košickú oceliareň jedným z najvýznamnejších obchodných partnerov, na českom trhu umiestňuje U. S. Steel Košice 18 percent svojich plochých valcovaných výrobkov.

Expozícia USSK sa v tomto roku niesla v duchu automobilizmu. Nechýbajú historické motorové vozidlá, futuristické štúdie a modely automobilov i najnovšia investícia spoločnosti - pozinkovacia linka č. 3.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...