Vyhľadávanie:

Oceliari o aktuálnej situácii v hutníctve

Oceliari o aktuálnej situácii v hutníctve

V Košiciach zasadá dozorná rada Hutníctva železa, a.s.

V dňoch 10. a 11. mája 2006 sa v Košiciach uskutoční 61. zasadanie dozornej rady Hutníctva železa, a.s., jedinej oceliarskej asociácie združujúcej oceliarske firmy a podniky, ktorých činnosť s oceliarstvom bezprostredne súvisí, v Českej republike a na Slovensku. Hutníctvo železa založili v roku 1992 zástupcovia dvadsiatich spoločností, ktoré sa zaoberali výrobou, obchodom a výskumom v oblasti hutníckej výroby. V tom čase bola medzi zakladajúcimi členmi aj spoločnosť Oceľ VSŽ, s.r.o. Po vstupe U. S. Steel do košických železiarní sa členom stala aj U. S. Steel Košice.

Združenie sa orientuje na prezentáciu a podporu záujmov členov, pôsobí ako platforma na výmenu informácií medzi členmi, poskytuje informácie z hutníckeho priemyslu zákazníkom, inštitúciám a administratíve a sprostredkováva tiež kontakty so zahraničnými asociáciami a komorami. Členovia dozornej rady Hutníctva železa, ktorej predsedá Jiří Ciencala, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva TŽ, a.s., sa dnes popoludní stretnú s prezidentom spoločnosti U. S. Steel Košice Davidom H. Lohrom. Zajtra si hostia prezrú niektoré prevádzky firmy a absolvujú rokovací program zasadania rady. Venovať sa budú najmä reštrukturalizácii hutníctva, obchodným vzťahom, technickým činnostiam a ekológii.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...