Vyhľadávanie:

Oceliari pokorili valcovačov

Oceliari pokorili valcovačov

Novými šampiónmi v stolnom tenise sa stali Davidová, Bacsó a Keruľ-Kmec

Stolný tenis
Nový majster Július Bacsó v plnom sústredení.

V tenisovej herni vysokoškolských internátov TU Košice na Jedlíkovej ulici sa v závere uplynulého týždňa konali majstrovstvá U. S. Steel Košice v stolnom tenise mužov i žien. O cenné trofeje bojovali nielen jednotlivci, ale aj trojčlenné družstvá mužov a dvojčlenné družstvá žien. V kategórii žien štartovalo šesť pretekárok, ktoré hrali medzi sebou každá s každou.

Pri neúčasti vlaňajšej majsterky a olympijskej víťazky Kacvinskej z Dopravy si prvenstvo vybojovala a titul majsterky U. S. Steel Košice získala Petronella Dávidová z Vedenia, ktorá v rozhodujúcom zápase zdolala 3:1 na sety Gabrielu Gablerovú (Vedenie). Tretie miesto obsadila a bronz získala ďalšia hráčka z Vedenia Monika Gerová. Na zostávajúcich priečkach bez medailí sa umiestnili: 4. Eva Hudáková (Vedenie A), 5. Viera Verešová (Doprava) a 6. Irena Šandová (Oceliareň). V súťaži družstiev zvíťazila 3:1 na sety dvojica Hudáková - Gablerová z Vedenia A nad tímom B družstva Vedenia, ktoré tvorili Dávidová - Gerová.

U mužov sa v súťaži jednotlivcov bojovalo o titul majstra za zelenými stolmi v dvoch vekových kategóriách do 40 a nad 40 rokov. V obidvoch kategóriách sa do záverečných semifinálových bojov prebojovali takmer všetci favoriti. Medzi mladšími mužmi sa šampiónom stal Július Bacsó z Vedenia, ktorý vo finále zdolal Cyrila Sabola z Oceliarne 3:1. Bacsó sa takto rehabilitoval za neúspech na letnej olympiáde, kde obsadil len 2. miesto.

V boji o 3. miesto vyhral Marián Vaňo z Oceliarne nad Karolom Gergelym z SVa 3:1 na sety. Na 5. mieste skončil Jozef Molnár z DZ Elektro a 6. miesto obsadil Richard Bomba z Vedenia. Medzi mužmi nad 40 rokov tohto roku "kráľoval" Ján Keruľ-Kmec z TVa. Ten sa v hracom "pavúku" bez zaváhania prebojoval až do finále, kde si po tuhom boji poradil s úradujúcim majstrom Jozefom Andrém z Mechaniky po setoch 3:1.

Bronz získal náš olympijský majster Jozef Fotta, ktorý vyhral nad svojím spoluhráčom z mužstva TVa Štefanom Novákom 3:1. Lenže Novák sa v tomto zápase zranil a do ďalších bojov v súťaži mužstiev za favorizovaný tím TVa už nenastúpil. Na 5. mieste sa v tejto kategórii umiestnil Juraj Buchner (závod Realizácia projektov) a 6. miesto obsadil František Beer z SVa.

V súťaži trojčlenných družstiev mužov boli pri neúčasti Nováka v mužstve TVa jasnými favoritmi stolní tenisti z Oceliarne, ktorí hrali v zostave Sabol, Vaňo a Osina. Tí svoju úlohu vo finále aj potvrdili, keď zdolali vlaňajšieho majstra Teplú valcovňu 5:2. Valcovači nastúpili v zložení Keruľ-Kmec, J. Fotta a M. Fotta.

Na ďalších priečkach sa v súťaži družstiev umiestnili: 3. Koksovňa (Peter Búrik, Peter Surgent, Jaroslav Janovský a Alexander Ivanov), 4. kombinovaný celok SVa a Oceliareň (Gabriel Icso, František Selleng a František Beer), 5. Vysoké pece (Milan Laporčák, Slavomír Vysocký a Miroslav Nemky), 6. Mechanika (Jozef Mlynarič, Marek Kanas a Pavel Babej).

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...