Vyhľadávanie:

Ocenili významné osobnosti

Ocenili významné osobnosti

Siedmy máj má pre Košičanov obrovský význam. V roku 1369 sme totiž ako prvé mesto na svete získali erbovú listinu a mohli sme ako právnická osoba používať vlastný erb. V tento deň sa v rámci osláv Dňa mesta Košice každoročne koná aj oceňovanie jednotlivcov a kolektívov, ktorí sa významnou mierou podieľali a podieľajú na rozvoji a šírení dobrého mena Košíc.

V sobotu 7. mája 2016 sa Veľká sála Historickej radnice zaplnila do posledného miesta. Okrem laureátov cien a ich blízkych sa v nej zišli poprední predstavitelia samosprávy mesta a kraja, zástupcovia štátnych inštitúcií i Európskeho parlamentu, kultúrneho a spoločenského života, akademickej obce a tiež hostia z podnikateľskej sféry. Spoločnosť U. S. Steel Košice v hľadisku reprezentoval viceprezident pre vonkajšie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania Miroslav Kiraľvarga.

Slávnostný akt pozostával z odovzdávania cien mesta Košice, cien primátora mesta a pamätných plakiet primátora mesta. Laureátom ich osobne odovzdal Richard Raši. Na pódiu sa medzi ocenenými objavila aj Zita Bubenková. Bývalá dlhoročná železiarka si prevzala plaketu primátora mesta za prínos v rozvoji verejnoprospešnej činnosti a skvalitňovanie života seniorov v našom meste. Stála za zrodom klubu dôchodcov východoslovenských železiarní a v roku 2004 bola zakladateľkou a stala sa tiež aj predsedníčkou správnej rady Občianskeho združenia Jeseň života. Okrem toho je členkou rady seniorov, ktorá je významným pomocníkom primátora a vedenia mesta pri zapájaní dôchodcov do kultúrnych, športových a spoločenských aktivít.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...