Vyhľadávanie:

enviro_hands

Ochrana životného prostredia je aj v našich rukách

Ochrana životného prostredia je aj v našich rukách

enviro_hands

Po prázdninách a letných dovolenkách sa rozbehli aj podujatia ženskej siete U. S. Steel Košice Womens` Inclusion Network. Prvou z nich bola 23. septembra 2021 online prednáška venovaná ochrane životného prostredia v U. S. Steel Košice a novej záujmovej skupine mladých zamestnancov NextGen Steel. Brigita Kurucová predstavila program a 11 spíkrov z celej USS. Približne 200 účastníkom online prednášky sa prihovoril Duane Holloway, senior viceprezident a generálny právny zástupca United States Steel: „Dbať na bezpečnosť a chrániť životné prostredie musíme každý deň. V práci aj v súkromnom živote je dôležité, aby sme robili správne veci.“

„Ochranou životného prostredia chránime aj komunitu, v ktorej žijeme a podnikáme,“ pridala sa aj Tishie Woodewell, viceprezidentka pre environment USS. „Neváhajte sa pýtať, ak vám niečo nie je jasné. Máme dostatok zdrojov, procedúr aj expertov,“ vyzvala.

V ďalšej časti predstavili jednotlivé zložky životného prostredia kolegovia z ekológie: Denisa Jassová ochranu ovzdušia, Alena Kapráľová recykláciu a spracovanie odpadov, Beáta Szilágyová hovorila o dôležitosti vody a Peter Varga o starostlivosti o prírodu v areáli a okolí USSK. Vysvetlili komplexnosť ochrany jednotlivých zložiek životného prostredia, čo všetko sme v každej oblasti už urobili, aj čo máme ešte v pláne. Miloš Fodor, GM pre environment v záverečnej rekapitulácii navigoval účastníkov na interné aj externé zdroje informácií o životnom prostredí. Celá prednáška z podujatia je k dispozícii na intranete v časti Všeobecné/Women´s Inclusion Network.

Pripomeňme si, čo môže pre životné prostredie urobiť každý z nás

Je nás viac než 9 000 - aj jeden pozitívny skutok denne životné prostredie pocíti.

  • Spaľujme len kvalitné palivá (NIE nevysušené drevo, odpady, plasty, chemicky ošetrené drevo, ale ani farebné časopisy či letáky),
  • Vymeňme starý vysokoemisný kotol na tuhé palivo za nízkoemisný
  • Používajme viac MHD alebo bicykle
  • Dožadujme sa u samospráv vybudovania cykloinfraštruktúry či záchytných parkovísk
  • Minimalizujme vytváranie odpadu; menej nakupovať je „cool“
  • Potraviny nenakupujme hladní a správne ich skladujme
  • Opravujme, separujme, kompostujme
  • Napúšťajme a ohrievajme len toľko vody, koľko naozaj spotrebujeme
  • Zachytávajme a využívajme v záhrade dažďovú vodu
  • Udržujme v dobrom stave vodovodné kohútiky a potrubia
  • Zasaďme strom (stromy sú pľúca prírody, pomáhajú recyklovať vodu, zabraňujú úbytkom pôdy)

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...