Vyhľadávanie:

Od súperov s dvomi prehrami

Od súperov s dvomi prehrami

Hokejisti HC Košice si v tabuľke Tipsport extraligy udržujú vedúcu priečku už iba o dva body

Naša najvyššia hokejová súťaž nabrala v sezóne 2013/2014 rýchle tempo. Účastníci majú za sebou už štrnásť kôl základnej časti, po ktorých sú stále v pozícii lídra hokejisti HC Košice. Na svojom konte majú 32 bodov, čo je o dva body viac než má druhá Banská Bystrica. Bodový náskok nášho tímu sa po troch stretnutiach v uplynulom týždni scvrkol, pretože po ostatnom domácom stretnutí v Steel aréne, ktoré sa hralo ešte v nedeľu 13. októbra so Žilinou, viedli Košičania tabuľku už s náskokom deviatich bodov.

Keďže naša hokejová extraliga nemá ani v tejto sezóne pravidelné termíny hracích dní, mužstvá niekedy hrajú dve i viac stretnutí po sebe doma a potom v ďalšej sérii na ľade súperov. Takýto program mali naši vicemajstri v predchádzajúcich dvoch týždňoch. Najprv doma zdolali úradujúceho majstra zo Zvolena a vzápätí ďalšie dva zápasy už v druhej šestine základnej časti odohrali tiež pred vlastnými fanúšikmi v Steel aréne s Popradom a Žilinou. V uplynulom týždni pre zmenu tri razy po sebe vycestovali za svojimi súpermi do Nitry, Martina a Banskej Bystrice. Návrat domov z tejto série nebol úspešný, pretože z troch stretnutí získali len tri body za víťazstvo v Martine. Na ľade v Nitre a v Banskej Bystrici ťahali naši hokejisti za kratší koniec a o gól dva razy prehrali.

Natrafili na súperov, ktorým sa v tejto sezóne na domácom ľade darí. Veď Nitrania pred súbojom s HC Košice doma ešte neprehrali a hokejisti z Banskej Bystrice ťahajú po stretnutí s naším tímom už piate víťazstvo v sérii po sebe. A to ich samozrejme evokuje zaútočiť v ďalších stretnutiach na vedúcu pozíciu Košičanov v tabuľke.

V čom videl príčinu spomínaných dvoch prehier tréner nášho mužstva Anton Tomko? "V Nitre ani v Banskej Bystrici sme nezachytili nástup domácich tímov. S Nitranmi sme prehrávali 0:2 a v Banskej Bystrici dokonca 1:4. Góly inkasoval náš tím pri nepozornosti v obrane. Až potom hráči zvýšili útočnú aktivitu, zlepšili pohyb na ľade a vytvorili si množstvo gólových šancí. Strelili sme góly, ale veľa ďalších šancí zostalo z našej strany nevyužitých. Škoda chýb v záverečných minútach, za ktoré sme pykali. I keď sa nám v posledných dejstvách už nepodarilo v obidvoch zápasoch otočiť nepriaznivý stav, pod Zoborom i pod Urpínom sme sa prezentovali kvalitnými výkonmi."

Fanúšikovia HC Košice si opäť prídu na svoje v závere tohto a na začiatku budúceho týždňa. V ďalších troch nasledujúcich kolách budú mať Košičania v Steel aréne výhodu domáceho ľadu. V piatok 25. októbra sa o 18. hodine stretnú s Duklou Trenčín, v nedeľu 27. októbra privítajú o 17. hodine Piešťany a v utorok 29. októbra odohrajú o 18. 00 hod. zápas so Skalicou.

Veríme, že po tejto domácej sérii odrazia naši hokejisti nápor druhých Banskobystričanov a na špici extraligovej tabuľky od svojich súperov bodmi opäť odskočia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...