Vyhľadávanie:

Oheň prinesú športovci z fabriky

Oheň prinesú športovci z fabriky

Jubilejný 25. ročník Letných športových hier zamestnancov U. S. Steel Košice sa začne už dnes turnajmi v bowlingu a v bedmintone

Otvárací ceremoniál jubilejného 25. ročníka Letných športových hier zamestnancov U. S. Steel Košice sa v tomto roku uskutoční na inom mieste než v minulosti. Organizátori sa rozhodli, že po prvý raz v histórii tohto podujatia sa hutnícky oheň rozhorí a vlajky vztýčia na pôde firmy. Konkrétne pred administratívnou budovou vo Vstupnom areáli USSK, a to už dnes, vo štvrtok 3. septembra 2015, o 9. hodine za prítomnosti predstaviteľov spoločnosti, pozvaných hostí, organizátorov podujatia i samotných športovcov.

Už dnes sa začnú súťaže v bedmintone, ktorého turnaj sa uskutoční od 16.00 hod. v herni Cassovia badminton spot na Južnom nábreží 13 v Košiciach a už tradične na štvordráhe Bowling pubu na Triede KVP odštartujú v tom istom čase súťaž v bowlingu.

V tomto roku sa menia aj herné dni v malom futbale. Keďže na štadióne Technickej univerzity na Watsonovej ulici v Košiciach sa v rámci majstrovstiev Slovenska uskutoční v sobotu 5. septembra atletická súťaž, deväť prihlásených futbalových družstiev začalo na tráve spomínaného štadióna bojovať v troch skupinách už včera, v stredu 2. septembra. Pokračovať budú dnes a zajtra.

V piatok sa ešte začnú súťaže v kolektívnych športoch v stolnom tenise (herňa TJ Lokomotíva Košice v Čermeli), v tenise (dvorce Slávie UPJŠ na Medickej ulici) a vo volejbale (mix družstvá mužov a žien v telocvični UPJŠ na Medickej) a budú pokračovať v sobotu. V sobotu je na 9.15 hod. naplánovaný štart in-line korčuliarov (zo Vstupného areálu USSK s cieľom pod mostom pri OC Optima na Myslavskej ceste) a o 9.20 hod. štart bežcov na 10 km na tej istej trati. O 8.00 hod. sa začne turnaj v nohejbale (dvorce DPMK na Bardejovskej ulici) i turnaj v šachu (herňa vysokoškolských internátov na Jedlíkovej ulici). O 9. hodine sa už tradične na Vysokoškolskej ulici odohrá na trávnatom ihrisku súťaž v softbale a o 10.15 hod. odštartujú cyklisti na trať 20 km časovky z Myslavskej cesty. Pred Šacou sa po obrátke na moste smerom do USSK vrátia späť do cieľa.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov športových hier, spojené s odovzdávaním cien trom najlepším kolektívom i jednotlivcom, sa uskutoční po spoločnej večeri účastníkov hier 5. 9. 2015 o 20. hodine v Spoločenskom pavilóne. Keďže v sobotu večer sa bude hrať dôležitý kvalifikačný medzištátny futbalový zápas Španielsko Slovensko, organizátori zabezpečili, že z tohto stretnutia si budú môcť účastníci vyhodnotenia a vyhlasovania výsledkov pozrieť v Spoločenskom pavilóne televízny prenos. O týždeň neskôr, v nedeľu 13. septembra, ukončia letné športové hry 2015 golfisti súťažou v golfovom areáli v Malej Ide.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...