Vyhľadávanie:

Olympiáda v Aténach končí, naša začína

Olympiáda v Aténach končí, naša začína

Už iba deväť dní zostáva do slávnostného otvorenia XIV. ročníka Letnej olympiády U. S. Steel Košice. Uskutoční sa na budúci týždeň v dňoch 3. - 4. septembra. Včera sa zišli na prvom zasadnutí členovia organizačného výboru i zástupcovia z jednotlivých DZ, spoločností, úsekov a útvarov, aby skompletizovali prihlášky účastníkov jednotlivých športov.

Spolu sa prihlásilo 839 športovcov z U. S. Steel Košice, DDP Stabilita, QBE, zo Združenej zdravotnej poisťovne Sideria-Istota a z Nemocnice Košice-Šaca. Uvedený počet športovcov bude súťažiť v desiatich druhoch športu, a to v malom futbale, nohejbale, volejbale, stolnom tenise, kolkoch, softbale, cyklistike, v behu na 10 km, v tenise a v squashi.

Do turnaja v malom futbale sa prihlásilo 21 mužstiev, pod vysokou sieťou bude bojovať 6 mužských tímov a 7 družstiev žien, v nohejbale bude štartovať 6 celkov a v softbale 3 družstvá. Za zelenými stolmi sa v stolnotenisovej herni predstaví 48 mužov a 6 žien, v kolkárni bude spolu súťažiť 160 prihlásených mužov i žien. Cyklistické preteky absolvuje 58 mužov a 6 žien, v behu na 10 km sa na štart postaví 40 pretekárov a spolu s nimi odštartuje od hlavnej vrátnice na vstupnom areáli aj 20 korčuliarov na kolieskových korčuliach.

V tenisovom turnaji bude súťažiť 51 tenistov a v novom športe squashi, ktorý bude mať v tomto roku olympijskú premiéru, bude súťažiť 24 mužov a 2 ženy. Zmena športovísk nastala oproti vlaňajšej olympiáde iba v kolkárskej súťaži a v tenise. Kolkári budú bojovať nie v kolkárni nad Popradskou cestou ako vlani, ale na štvordráhe TJ Hutné stavby PKŠ Košice, neďaleko obchodného domu Beta na Kustrovej ulici 5. Tenisti sa tento raz presťahujú z areálu na Aničke na dvorce bývalej TJ VSS v Mestskom parku pri kúpalisku.

Slávnostný ceremoniál otvorenia Letnej olympiády USSK sa uskutoční v piatok 3. septembra o 15.00 hod. na asfaltových ihriskách pri hádzanárskej hale vo Všešportovom areáli.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...