Vyhľadávanie:

Osvedčili sa v oceliarni i vo vysokých peciach

Osvedčili sa v oceliarni i vo vysokých peciach

Výrobky dcérskej spoločnosti Refrako majú v Srbsku úspech

Portfólio hutníckych žiaruvzdorných výrobkov, ktoré dcérska spoločnosť Refrako dodáva do U. S. Steel Serbia, sa pred niekoľkými mesiacmi podarilo opäť rozšíriť.

"Okrem trvalej pracovnej výmurovky konvertorov, pojazdných miešačov, železových i liacich paniev, častí odpichových otvorov, ale i žiaruvzdorných a torkrétovacích hmôt dodávame od februára tohto roku do Srbska aj argónové bublacie tyče. Používajú sa v odlievacích panvách na prebublávanie ocele inertným plynom. Svojimi veľmi dobrými parametrami a vysokou výdržnosťou prekonali donedávna používané tyče z dielne externej konkurencie," informuje generálny riaditeľ spoločnosti Refrako Miroslav Majerčák. Výdržnosť bublacích tyčí, ktorá sa bežne pohybuje do 200 minút, je vskutku ukážková. V prípade deviatich tyčí predstavovala 300 minút a viac, no napríklad tyč s poradovým číslom 105 dosiahla dokonca rekordných 467 minút.

"Ďalšou novou skupinou výrobkov smerujúcich do Srbska sú hrádzky a kamene na medzipanvy, pri ktorých sa osvedčil náš betón," pokračuje generálny riaditeľ. "V týchto dňoch pripravujeme zhotovenie potrebného počtu foriem, aby sme splnili požiadavky zákazníka do bodky. Úspešné sú aj dve modifikácie výrobku KOPUH - vysokopecnej upchávkovej hmoty. Jedna sa používa v Košiciach na vysokej peci č. 1, pričom sa pripravuje jej skúšobné nasadenie na vysokú pec číslo 3. Druhá nachádza uplatnenie na srbskej vysokej peci číslo 2. V súčasnosti, za účasti vývojového tímu, Jaroslava Parnahaja a Anny Karičkovej, prebiehajú skúšobné dodávky hmoty a overovanie jej použitia," konštatuje Miroslav Majerčák.

Doterajšie výsledky a poznatky z aplikácie a sledovania úžitkových vlastností tohto ekologického výrobku u odberateľa sú pre spoločnosť Refrako mimoriadne pozitívne. Dôvod na prípravu skúšobných dodávok ďalším externým zákazníkom. Košickí výrobcovia žiaruvzdorných materiálov pre hutníctvo už na tom začali pracovať.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...