Vyhľadávanie:

Ozdobou sú slovenské šampiónky

Ozdobou sú slovenské šampiónky

Mladí krasokorčuliari z Kraso Centra Košice už v plnej príprave na novú sezónu

Vlani získal krasokorčuliarsky klub Kraso Centrum Košice, ktorý sponzorsky podporuje U. S. Steel Košice, cennú trofej za prvenstvo v súťaži Slovenského pohára. Navyše, aj dlhoročná úspešná trénerka tohto klubu Hanka Töcziková bola vyhodnotená ako najúspešnejšia trénerka na Slovensku. Pod jej vedením získali v uplynulej sezóne dve košické krasokorčuliarky, a to Jacqueline Belenyesiová a Radka Bártová zlaté medaily na majstrovstvách Slovenska v Ružomberku.

"V tomto trende by sme chceli pokračovať aj v novej sezóne, na ktorú sa už od mája intenzívne pripravujeme," nechala sa počuť úspešná trénerka H. Töcziková a pokračovala: "Koncom júna sme absolvovali sústredenie na ľade v Trenčíne, odkiaľ odišla naša juniorka Bártová na medzinárodné sústredenie už pod vedením jedného z najlepších svetových trénerov Rusa Kudriavceva, do švajčiarskeho Flimsu. Potom sa Bártová presunula na ďalšie letné sústredenie, ktoré sa konalo vo Fínsku. Druhá moja zverenkyňa seniorská šampiónka Belenyesiová bola so mnou na sústredení tiež v Trenčíne, ktorého sa zúčastnili aj ďalšie pretekárky z reprezentačného výberu Slovenska. Od júla sa celkom 19 našich krasokorčuliarov od tých najmladších v kategórii nádeje až po seniorov pripravuje na novú sezónu ročníka 2006/2007 v domácich podmienkach. Štyri staršie pretekárky u nás skončili s aktívnou činnosťou, rozhodli sa študovať na vysokej škole, na druhej strane však prišlo niekoľko nových talentov. Po uplynulej sezóne sa rozhodol skončiť s trénerskou činnosťou Alexander Miskolczy, takže v tomto prípravnom období našich pretekárov okrem mňa trénuje aj Miriam Lipčáková a tanečné páry Jana Vaňová.

Otvorením Steel Arény a po presťahovaní sa hokejistov HC Košice, sme dostali na ZŠ v Čermeli viac priestoru na tréningy. Trénujeme dva razy denne vždy predpoludním a popoludní. Blíži sa september a s ním aj niektoré významnejšie medzinárodné preteky, na ktorých budú štartovať hlavne reprezentantky Belenyesiová a Bártová. Na budúci týždeň pocestuje do Budapešti na juniorské medzinárodné Grand Prix preteky Bártová a o dva týždne bude v silnej konkurencii 36 európskych krasokorčuliarok štartovať na podobných pretekoch v Rumunsku. Svoje prvý preteky absolvuje Belenyesiová v dňoch 15. - 16. septembra v Bratislave, kde sa uskutoční Memoriál Ondreja Nepelu. Podobne ako v minulosti aj v tejto novej nastávajúcej sezóne chceme zorganizovať u nás v Košiciach Veľkú cenu, zatiaľ hľadáme vhodný termín, aby sme mali cez niektorý víkend tri dni k dispozícii ľadovú plochu v Čermeli."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...