Vyhľadávanie:

Piaty ročník Family Safety Day prilákal takmer päťtisíc návštevníkov

Piaty ročník Family Safety Day prilákal takmer päťtisíc návštevníkov

Približne päťtisíc železiarov a ich rodín využilo v sobotu 4. júna 2016 možnosť zúčastniť sa firemného dňa otvorených dverí. Piaty ročník podujatia Family Safety Day – Kde pracuje môj otec, moja mama? ponúkol opäť zaujímavý program pre všetky vekové kategórie. Úspech akcie, ktorá bola zároveň darčekom spoločnosti U. S. Steel Košice deťom k ich sviatku, podporilo aj počasie. Po daždivých dňoch ukázalo svoju vľúdnu tvár v podobe krásneho slnečného dňa.

Prví návštevníci sa do areálu U. S. Steel Košice začali schádzať už krátko po ôsmej hodine. Na parkovisku i náprotivnej lúke už bolo všetko pripravené na štart tejto najväčšej, medzi zamestnancami obľúbenej, celodennej aktivity oceliarskej spoločnosti. Prichádzajúcich vítala rezkými tónmi dychová hudba Kodurka. Po približne polhodinovom bloku pochodov a tanečných skladieb vystúpili o deviatej hodine na pódium prezident U. S. Steel Košice Scott Buckiso a generálny manažér pre bezpečnosť a hygienu a REACH Mark Salo, aby podujatie, v prítomnosti ďalších členov vrcholového manažmentu, slávnostne otvorili.

„Cieľom Family Safety Day je ukázať našim rodinám ako tu pracujeme, akú pozornosť venujeme bezpečnosti, ktorá je najdôležitejšou súčasťou našej práce,“ konštatoval prezident U. S. Steel Košice. „Chceme, aby sa všetci zamestnanci vracali domov k svojom rodinám zdraví, preto často hovoríme aj o tom, že je úplne v poriadku, ak sa im pri činnosti, ktorú vykonávajú, niečo nepozdáva, že prácu zastavia a pokračujú v nej až keď sa ubezpečia, že je všetko tak, ako má byť.“ Scott Buckiso ozrejmil prístup vedenia spoločnosti k bezpečnosti a zdraviu svojich zamestnancov. Zároveň zaželal všetkým návštevníkom príjemný deň a veľa zábavy. Pripojil sa k nemu aj Mark Salo, pre ktorého je Family Safety Day, ako prezradil, najobľúbenejším podujatím v Košiciach. „Podujatie je dôležitou súčasťou nášho každodenného úsilia a činností realizovaných v oblasti bezpečnosti práce. Zároveň poskytuje príležitosť ukázať rodinám, kde ich otcovia či mamy pracujú a možno aj príležitosť zamyslieť sa nad tým, či by to nemohla byť budúcnosť aj pre ich deti,“ prihovoril sa prítomným.

Prví záujemcovia o prehliadky areálu firmy sa už medzitým zoraďovali na stanovištiach, odkiaľ od pol desiatej vyrážali v pravidelných intervaloch autobusy do prevádzky Radiátory na pešiu prehliadku a na tradičný okruh po areáli podniku.

Poučenie i zábavu ponúkal osemhodinový program v areáli vstupu do podniku. Svojou prácou sa prezentovali zamestnanci U. S. Steel Košice, ale aj partneri a externé organizácie. Stany si tu rozložili útvary bezpečnosti práce, vyhradených technických zariadení, predaja, výskumu a vývoja, hasiči, ekológovia, dcérske spoločnosti, ale aj Stredná odborná škola v Košiciach – Šaci, Hutnícka fakulta Technickej univerzity v Košiciach, nadácia Volkswagen, Slovenské technické múzeum, policajti, záchranári, zdravotné poisťovne a ďalší. Podujatie znovu poskytlo príležitosť prezentovať aj zaujímavé koníčky zamestnancov firmy a ich najbližších, počnúc pestovateľom bonsajov či citrusov po talentovaných spevákov, tanečníkov a hudobníkov. Deti sa mali možnosť vyšantiť na rôznych zábavných atrakciách a tohto roku po prvý raz aj osobne sa stretnúť s prezidentom firmy a klásť mu otázky.

O tomto zaujímavom stretnutí, ako aj o tom, ako to vyzeralo počas soboty v podniku, sa dozviete viac na stranách 9 až 16.

Na príprave i priebehu podujatia pod taktovkou útvaru Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy sa zúčastnil početný tím spolupracovníkov z radov zamestnancov U. S. Steel Košice, za čo patrí všetkým uznanie a poďakovanie.

FAMILY SAFETY DAY 2016
(príloha Ocele východu)

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...