Vyhľadávanie:

Po novom aj v príprave

Po novom aj v príprave

Neúspešné roky si v hokejovom klube vyžiadali veľké zmeny

V plnom prúde je letná príprava seniorského mužstva aj mládežníckych kategórií HC Košice. Hokejisti aktuálne absolvujú prípravu na suchu, v auguste odohrajú osem prípravných zápasov, z ktorých väčšina sa uskutoční na dvoch turnajoch. Prvým bude Memoriál Zbyňka Kusého v českých Pardubiciach, na ktorom sa zúčastnia aj dve mužstvá z KHL - Amur Chabarovsk a Admiral Vladivostok. Na konci augusta čaká hráčov tradičný Tatranský pohár v Poprade a pred začiatkom extraligy si ešte zahrajú proti nováčikovi z Michaloviec. „Našim zámerom po uskutočnených zmenách je snaha nastaviť prípravu inak, ako doposiaľ. Chceme sa konfrontovať s top tímami, teda s mužstvami z KHL a českej extraligy,“ uviedol na oficiálnej klubovej stránke športový manažér HC Košice Jan Šťastný.

Do novej sezóny vstúpi klub s výrazne zmeneným kádrom. S oceliarmi už nebudú pokračovať obrancovia Roman Derliuk, Martin Dudáš, Jimmy McDowell,  Martin Lenďák, Klemen Pretnar, Jere Pulli, Eduard Šedivý  a útočníci Evan Brophey, Igor Ignatuškin, Peter Galamboš, Petr Kafka, Tomáš Klíma, Patrik Lušňák, Gabriel Spilar a Eliezer Šerbatov.

V seniorskom tíme zostávajú brankár Stanislav Škorvánek, obrancovia Patrik Koch, Tomáš Slovák, Václav Čížek a Christian Michalčin, ku ktorým sa z juniorského družstva pridá Jakub Cibák. Z projektu U20 sa do košického klubu vráti Filip Maňák. V pozícii útočníkov budú v nasledujúcej sezóne pokračovať Marcel Haščák, Jakub Suja, Tomáš Hričina, Oliver Jokeľ, Roman Žitný, Filip Vrábeľ, Šimon Petráš a z juniorského mužstva bude do tímu zaradený Jakub Köver. Try-out absolvuje Juraj Milý.

Pred novou sezónou podpísalo vedenie klubu zmluvy s niekoľkými novými hráčmi. Dres oceliarov budú obliekať útočníci Juraj Majdan a Dalibor Bortňák. Ofenzíva Košičanov rozširuje svoje rady aj o Dávida Skokana a Michala Chovana. Zadné rady rozšíri Čech David Růžička a novou tvárou v defenzíve je aj Slovinec Jurij Repe. Formujúci sa káder A-mužstva posilnia aj skúsení Martin Belluš, Juraj BezúchBranislav Rapáč. Brankársky post obsadí Andrej Košarišťan.

Po menej úspešných rokoch sa vedenie klubu rozhodlo urobiť niekoľko ráznejších krokov, aby situáciu zmenilo. „Prvým krokom je uspokojiť fanúšikov, Košice ich majú náročných. Videli košický klub vyhrávať tituly, a teda majú presnú predstavu, čo chcú vidieť. Musíme sa postarať o to, aby sme ich zobrali so sebou, aby pochopili a stotožnili sa s tým, čo robíme. Čaká nás prelomový rok,“ zhodli sa predstavitelia HC Košice na stretnutí s novinármi v polovici mája. „Posledné sezóny neboli pre HC Košice úspešné, preto sme pristúpili v našom klube k veľkým zmenám. Trénera Petra Draisaitla sme angažovali najmä kvôli jeho mnohým zahraničným skúsenostiam. Vybrali sme človeka, ktorý je zásadový, trvá na disciplíne a myslím si, že pre súčasnú situáciu a stav je najlepšou voľbou,“ dodal prezident HC Košice Július Lang.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...