Vyhľadávanie:

Pohár zdvihli nad hlavy hráči Oceliarne

Pohár zdvihli nad hlavy hráči Oceliarne

Majiteľmi Pohára prezidenta U. S. Steel Košice za víťazstvo v 58. ročníku futbalového turnaja, ktorý je súčasťou letných športových hier hutníkov, sa stali hráči Oceliarne. V súboji s mužstvom Dopravy ho vybojovali jednoznačným víťazstvom 3:0 vo finále v utorok 4. júna na trávniku atletického ihriska TUKE na Watsonovej ulici. V súboji o tretie miesto boli lepší hráči Koksovne, ktorí porazili Ferroenergy po remíze 2:2 vďaka úspešnejšej streľbe zo značky pokutového kopu. Pohár a medaily zlatým, strieborným i bronzovým hráčom odovzdali viceprezidenti Karl Kocsis a Martin Pitorák v spoločnosti generálnej manažérky Adriany Mihálovej a odborového predáka Juraja Vargu.

Vlani oceliarom pohár „odstrelila“ jediná rana zo značky pokutového kopu. Po bezgólovom finále mali pri rozstrele viac šťastia energetici. Tento rok si však futbalisti Oceliarne svoje víťazstvo nedali vziať a v jednoznačnom finále porazili mužstvo Dopravy 3:0 po polčase 2:0. Do turnaja vstúpili v otváracom zápase 26. apríla víťazstvom nad Vysokými pecami v pomere 2:6, Zušľachťovne a obalovú vetvu v ďalšom zápase vyprevadili rovnako vysoko 5:0. V ďalšom stretnutí, v ktorom nemohli nastúpiť všetci hráči, ich síce Koksovňa porazila 2:6, no v nerozhodnom semifinále mali po remíze 1:1 viac šťastia ako ich vlaňajší fináloví premožitelia. Zápas Ferroenergy – Oceliareň skončil po pokutových kopoch 1:2 v prospech oceliarov. Vo finále s mužstvom Dopravy to už bola jednoznačná záležitosť.

„Veru, vlani nám to ušlo o chlp. Teraz sme dobili bránu. Konečne!“ netajil radosť po záverečnom hvizde tréner oceliarov Marián Mižák. „Mali sme fantastické mužstvo, chlapci bojovali jeden za druhého. Výnimočnou postavou bol brankár Stanislav Suchý, ktorý nás niekoľko zápasov podržal a ukázal, že vie chytať. Bolo to vidieť aj teraz vo finále, keď zlikvidoval niekoľko šancí, tým zdeptal súpera a my sme mohli dať  ďalšie góly. Ale vďaka patrí všetkým hráčom.“ Do turnaja vstúpili oceliari veľmi jednoznačne. „Áno, prvé zápasy boli dobré, ale mali sme aj slabší, keď sme sa zišli len siedmi a dostali sme výprask. Ale v konečnom dôsledku si chlapci uvedomili, že majú dobré mužstvo, že vedia hrať futbal a vo finále to aj dokázali,“ dodal tréner víťazného mužstva.

Oceliari omladili kolektív. „Do tímu sa dostali kolegovia, ktorí hrávajú futbal aktívne v kluboch a chceli reprezentovať Oceliareň. Vedenie im to umožnilo, prispelo k tomu, aby chlapci mohli prísť reprezentovať, aby si mohli vymeniť zmeny. Ukázali, že vedia hrať a majú futbalové aj hutnícke srdiečko. Čas na spoločný tréning nie je, ale ak vedia hrať, stačí prvý zápas, aby sa oťukali na svojich postoch, vedeli si prihrať a potom to už ide,“ dodal Marián Mižák a nezabudol pridať poďakovanie predsedovi ZO OZ KOVO Oceliareň Petrovi Kovaľovi za jeho nesmierne úsilie v komunikácii s vedením závodu pri uvoľňovaní hráčov – zamestnancov na zápasy.

Futbalové majstrovstvá odštartovali na štadióne Technickej univerzity v Košiciach na Watsonovej ulici v piatok 26. apríla 2019. O futbalového majstra USSK v 58. ročníku turnaja hralo sedem mužstiev, ktoré organizátori vyžrebovali do dvoch skupín. V nich sa stretli každý s každým, prvé dva celky postúpili do semifinále a po vzájomných zápasoch do finále. Po ňom vyhlásili aj najlepších hráčov v individuálnych disciplínach. Až traja strelci sa stali víťazmi súťaže jednotlivcov. S piatimi gólmi sa vedľa seba postavili Viktor Čomor (Oceliareň), Roland Demko (Ferroenergy) a Jozef Kandráč (Oceliareň). Najužitočnejším hráčom sa stal  Lukáš Lindvai (Doprava), najlepším obrancom Ján Rentko (Koksovňa) a medzi brankármi si titul jednoznačne vychytal Stanislav Suchý (Oceliareň). 

Kompletné výsledky zápasov: Vysoké pece – Oceliareň 2:6 (polčas 1:2), Centrálna údržba – Doprava 0:3 (0:0), Zušľachťovne a OV – Koksovňa 1:3 (0:1), Vysoké pece – Koksovňa 0:0 (0:0), Centrálna údržba – Ferroenergy 0:3 (0:1), Oceliareň – Zušľachťovne a OV 5:0 (2:0), Oceliareň – Koksovňa 2:6 (1:1), Ferroenergy – Doprava 2:1 (0:0), Vysoké pece - Zušľachťovne a OV 0:3 (kontumačne), Ferroenergy – Oceliareň 1:1 (0:1), Doprava – Koksovňa 2:1 (1:1), Ferro­­energy – Koksovňa 2:2 (0:2), Oceliareň – Doprava 3:0 (2:0).      

 

Výsledky futbalového turnaja o Pohár prezidenta U. S. Steel Košice v posledných desiatich ročníkoch

2019: 1. Oceliareň, 2. Doprava, 3. Koksovňa, 4. Ferroenergy

2018: 1. Ferroenergy/Energetika, 2. Oceliareň, 3. Doprava, 4. Vedenie

2017: 1. Vedenie, 2. Doprava, 3. Koksovňa, 4. Zušľachtovne a obalová vetva

2016: 1. Doprava, 2. Vysoké pece, 3. Vedenie, 4. Energetika

2015: 1. Vysoké pece, 2. Energetika, 3. Teplá valcovňa, 4. RMS

2014: 1. Vysoké pece, 2. Energetika, 3. Vedenie, 4. Zušľachtovne a obalová vetva

2013: 1. Energetika, 2. Zušľachtovne a obalová vetva, 3. Vedenie, 4. RMS

2012: 1. Energetika, 2. Zušľachťovne a obalová vetva, 3. Vedenie, 4. Teplá valcovňa

2011: 1. Vysoké pece, 2. Energetika, 3. Vulkmont, 4. Teplá valcovňa

2010: 1. Vysoké pece, 2. Energetika, 3. Teplá valcovňa, 4. Koksovňa

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...