Vyhľadávanie:

Spáči, Petra i Hubár(i) s ocenením

Spáči, Petra i Hubár(i) s ocenením

Krajská Košická paleta opäť aj pre nášho kolegu Miroslava Kotoru

Medzi najväčšie a najprestížnejšie výstavy neprofesionálnej výtvarnej tvorby v Košickom kraji patrí súťažná výstava Košická paleta, ktorú organizuje Kultúrne centrum údolia Bodvy a Rudohoria (KCÚBAR). Každoročne sa do nej zapájajú autori, pre ktorých sa výtvarné umenie stalo záľubou i relaxom. Patrí medzi nich aj náš kolega Miroslav Kotora, ktorý pracuje ako projektant v prevádzke technickej podpory a plánovania RMS.

Do tohtoročnej Košickej palety sa prihlásilo 115 autorov z celého Košického kraja s 288 prácami. Odborná porota z radov aktívnych výtvarníkov a výtvarných pedagógov odporučila vystaviť 112 diel od 73 autorov vo veku od 15 do 84 rokov. „Pri výbere prác bola hlavným kritériom osobitosť výtvarného stvárnenia, myšlienka, originalita, ale aj kreativita autorov. Tematika prác je rôznorodá, prevažuje krajinomaľba, zátišia, výjavy z bežného života, športu, nechýbajú ani portréty a abstraktné kompozície. Z výtvarných techník je najviac používaná maľba akrylom, akvarelom, olejom, suchým pastelom, ale aj kombinované techniky,“ povedala kurátorka výstavy Helga Tomondyová. Najlepšie práce sa budú uchádzať o ocenenia v celoštátnom kole Výtvarné spektrum v Trenčíne.

Vlani sa dva oleje Miroslava Kotoru s názvami Pantlička a Vernisáž dostali vo finále celoštátnej postupovej súťaže neprofesionálnej výtvarnej tvorby Výtvarné spektrum 2018 v Trenčíne medzi ocenené práce. Tohto roku bude mať podobnú ambíciu s kolekciou obrazov Spáči, Petra a Hubár(i), za ktorú na Košickej palete získal cenu v kategórii od 25 do 60 rokov. Do súťaže som prihlásil viac obrazov, porota vybrala tieto tri a nakoniec získali aj cenu,“ hovorí Miroslav Kotora. „Inšpirácii je vždy veľa, vo všeobecnosti maľujem to, čo je mi blízke, čo mám rád a čo sa mi páči. K tomu možno priradiť aj situácie z bežného života či šport.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...