Vyhľadávanie:

Rodinná návšteva ZOO

Rodinná návšteva ZOO

Minulú sobotu strávili rodiny z projektu Sme s vami v pravý čas v ZOO Košice. Podujatie pre rodiny zorganizoval útvar Vonkajšie vzťahy pri príležitosti MDD. Pozvanie prijali rodiny Pavla Výbošteka, Zdenka Lazora, Petra Mojžiša, Martina Garberu a Stanislava Lukačka. Pridali sa k nim rodiny viceprezidentov Marcela Novosada a Davida Hathawaya a tiež rodinka Jána Baču. Aj keďčšina rodín už v ZOO bola, táto prehliadka ich veľmi zaujala. Sprievodkyňu totiž robila marketingová riaditeľka ZOO Eva Malešová, od ktorej sa mohli dozvedieť veľa zaujímavostí o samotnej ZOO a zvieratách, ktoré v nej chovajú. Rodinky sa prešli aj po novinke Lužnom chodníku, ktorý otvorili iba pred týždňom a veľmi ich zaujalo komentované kŕmenie tuleňov.

Kubko Novosad pozerá veľa rozprávok a filmov o zvieratách, učí sa o nich v škole, rád chodieva do ZOO a vlani v nej strávil aj časť letných prázdnin v prímestskom tábore. Tieto vedomosti a skúsenosti, ako aj dobrá pamäť  mu priniesli víťazstvo v mini kvíze, ktorý nasledoval po dobrom obede. Kubko vyhral rodinnú vstupenku do ZOO. Ako pravý gentleman ju však podaroval svojej novej kamarátke Noemi Lukačkovej.

Na ťažké otázky typu: o koľko stupňov vie otočiť hlavu belaňa tundrová, ako dlho spí lev, alebo v ktorej ďalšej ZOO na Slovensku chovajú tučniaky a tulene,  vedel vynikajúco odpovedať aj   Samko Lazor, ktorý tak isto získal rodinnú vstupenku do ZOO.

Marianka Mojžišová mala výlet predĺžený aj o nočný zážitok. Z piatka na sobotu totiž prenocovala v stanovom mestečku, ktoré je súčasťou ZOO Košice. „Bolo to super, aj keď mi bola v noci trochu zima,“ povedala  nám Marianka. „Stanovačku“ v ZOO získala  ako odmenu za víťazstvo v súťaži, ktorú organizovala knižnica.

Popoludňajší program pokračoval v Dino parku. Pred realisticky vyzerajúcimi maketami dinosaurov mali celkom „strach“ najmä najmenší účastníci výletu.

Horúci letný deň sa rodinkám veľmi páčil. Zhodli sa na tom, že bol určite iný a omnoho zaujímavejší, ako býva len taká „bežná“ prehliadka zoologickej záhrady.    

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...