Vyhľadávanie:

Po treťom víťazstve mečbal

Po treťom víťazstve mečbal

Hokejisti HC Košice majú za sebou najúspešnejšiu základnú časť v extraligovej histórii

Obhajca majstrovského titulu z HC Košice potvrdil v základnej časti hokejovej extraligy v sezóne 2010/2011 svoju suverenitu. Z 57 zápasov naši majstri vyhrali až 48 a prehrali len 9 stretnutí. V tabuľke mali na svojom konte rekordný počet bodov - až 137, čo je v histórii našej najvyššej hokejovej súťaže suverénne najviac. Okrem toho prekonali svoj vlastný rekord zo sezóny 2008/2009 o jedenásť bodov. Tím okolo skvelého kapitána Petra Bartoša dokázal prejsť základnú časť bez krízy, keď ani raz neprehral dvakrát za sebou. Pred druhým Popradom mali zverenci trénerskej dvojice Rostislav Čada - Pavol Zůbek v tabuľke až 26-bodový náskok.

Ako jediný celok extraligy pokorili 200-gólovú hranicu, pretože nastrieľali 217 gólov a brankári HC Košice inkasovali len 102 gólov. Košičania si pripísali aj ďalšie prvenstvá. Útočník Miroslav Zálešák sa stal so 64 bodmi najproduktívnejším hráčom základnej časti za 28 gólov a 36 asistencií. Brankár Július Hudáček sa stal najlepším brankárom, keď mal zo všetkých brankárov extraligy najlepšie štatistiky. Útočník Michel Miklík bol spolu s Romanom Tománkom z Banskej Bystrice s 29 gólmi najlepším strelcom súťaže a obrancovia Ján Tabaček a Ján Homer mali spolu najviac až 46 plusových bodov. Aj preto je majstrovský tím HC Košice považovaný za najväčšieho favorita na zisk tretieho majstrovského titulu v rade, zlatého hetriku. V samostatnej slovenskej hokejovej extralige sa to ešte nikomu nepodarilo.

V uplynulom týždni sa už naplno rozohrali stretnutia druhej fázy extraligy v play-off. Podľa konečného umiestnenia na prvých ôsmich priečkach po základnej časti hrajú vo štvrťfinálovej sérii medzi sebou tieto dvojice: Košice - Nitra, Poprad - Skalica, Banská Bystrica - Zvolen a Slovan Bratislava - Trenčín. Kým prvá dvojica má za sebou už štyri vzájomné zápasy (to štvrté sa hralo včera po uzávierke tohto čísla Ocele východu), z druhej dvojice vedú Slovan a Zvolen na zápasy 2:0.

Play-off sa hrá na štyri víťazné stretnutia, prvé dva zápasy sa hrali na ľade lepšie umiestneného tímu po základnej časti, teda v Košiciach, v Poprade, Banskej Bystrici a v Bratislave. Náš majster doma v úvodných dvoch stretnutiach proti Nitre ani raz nezaváhal. Hoci v prvom súboji boli Nitrania v Steel aréne Košičanom vyrovnaným súperom, o našom víťazstve sa rozhodlo až v predposlednej minúte zápasu. Do druhého stretnutia už domáci nastúpili oveľa koncentrovanejšie s úmyslom eliminovať nebezpečných útočníkov hostí, ktorí už v prvom zápase ťažili z rýchlych brejkov. To sa im podarilo a Košičania napokon zavŕšili svoj druhý súboj poltuctom gólov a neinkasovali ani jeden.

Po druhom zápase nám kormidelník HC Košice Rostislav Čada na margo dvoch víťazstiev svojich zverencov povedal: "Vôbec sme neočakávali, že najmä prvý súboj bude jednoduchý, pretože súper statočne odolával. Viedli sme už o dva góly, ale ani tento náskok nám nestačil. Hostia vyrovnali a až rozhodujúci štvrtý gól v samom závere zápasu bol výsledkom našej cieľavedomosti a odhodlanosti. V druhom stretnutí sme už zlepšili pohyb, hrali sme organizovanejšie i dôraznejšie v obrane. V tomto zápase sme preukázali viac trpezlivosti a dokonalosti, čo rozhodlo o našom vysokom víťazstve."

Tretí vzájomný duel sa hral v pondelok tohto týždňa na ľade v Nitre. Aj ten naši hokejisti zvládli a zvíťazili 3:2 po samostatných nájazdoch. Ale ani tretie víťazstvo sa nerodilo ľahko. Domáci viedli pred poslednou tretinou 2:0, až potom sa hra nášho tímu zlepšila, keď hráči začali hrať s väčším nasadením. "Začali sme viac korčuľovať, súpera napádať už v jeho obrannom pásme a hneď sa to prejavilo," poznamenal strelec rozhodujúceho gólu v samostatných nájazdoch Jaroslav Kristek.

Po treťom víťazstve nad Nitrou sa naši majstri posunuli bližšie k semifinále a mali prvý mečbal. Priaznivci nášho majstra, ale i hráči si želali, aby ho využili a ukončili túto štvrťfinálovú sériuuž v Nitre. Kto sa prebojuje do semifinále, na to si budeme musieť počkať, pretože dnes, v stredu 2. marca, a zajtra sa hrajú ďalšie zápasy play-off medzi Trenčínom a Slovanom a medzi Zvolenom a Banskou Bystricou. Termíny prípadných ďalších zápasov vo štvrťfinále (hrá sa na štyri víťazstva), sú od 4. do 9. marca.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...