Vyhľadávanie:

Pochod zdravia vysokopeciarov

Pochod zdravia vysokopeciarov

Presne na Medarda v sobotu 8. júna zorganizovala ZO OZ KOVO Vysoké pece pre svojich členov 19. ročník Pochodu zdravia. Tentoraz sme sa vybrali do okolia Ľubovnianskeho hradu. Nenáročná trasa s 230 - metrovým prevýšením v celkovej dĺžke 15,3 km viedla zo Starej Ľubovne neďaleko Ľubovnianskeho hradu na najvyšší vrch v okolí Osly a cez Vabecké sedlo späť do Starej Ľubovne.

Počas štvorhodinovej túry sme spoznali kraj s ihličnatými lesmi s nádhernými výhľadmi do dolín Ľubovnianskej vrchoviny. Nezabudnuteľná bola prehliadka Nestville Parku v neďalekom Hniezdnom. Videli sme moderný liehovar na výrobu liehu, Nestville whisky, historické remeslá, ktoré súviseli s liehovarníctvom, rezbársku sálu s vyrezávaným obrazom života v tej dobe a sklady zrenia whisky. Nakoniec sme mali možnosť vo svete známu liehovinu aj ochutnať. Spoločný obed s občerstvením nás čakal až popoludní na salaši.

Každá turistika je aj o počasí, výbornej nálade a dobrej partii. Tá naša ňou skutočne bola. I keď sme pochod zorganizovali na Medarda, s ktorým sa podľa pranostík spájajú búrky a dažde, vychytili sme nádherné počasie. Možno preto, že tri týždne predtým výdatne pršalo.

Touto cestou sa chcem poďakovať všetkým účastníkom turistického pochodu za vytvorenie príjemnej priateľskej atmosféry a dobrej nálady. Už teraz sa teším na jubilejný 20. ročník podujatia, ktoré chceme na budúci rok zorganizovať už v mesiaci máj.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...