Vyhľadávanie:

Pochod zdravia vysokopeciarov

Pochod zdravia vysokopeciarov

V sobotu 30. mája 2015 zorganizovala Základná organizácia OZ KOVO Vysoké pece XXI. ročník Pochodu zdravia. Po roku sme sa opäť vrátili na sever Slovenska do krásnej prírody neďaleko Ľubovnianskeho hradu pri Starej Ľubovni. Z Košíc sme sa do miesta štartu pod tento hrad v nadmorskej výške 500 metrov dopravili autobusom. Odtiaľ sme miernym, viac ako hodinovým pochodom vystúpili do Sedla Vabec a potom sa naša turistická skupina presunula až k Čertovej skale (838 m. n. m.). Naskytol sa nám nádherný výhľad na Levočské vrchy, Vysoké Tatry a na priepasť pod Čertovou skalou. Po krátkom oddychu a občerstvení pokračovala naša trasa k Jarabinskému prielomu a túru sme ukončili v obci Jarabina. Celú trasu Pochodu zdravia v dĺžke 14 kilometrov s celkovým prevýšením 288 metrov sme absolvovali za krásneho slnečného počasia a trvalo nám to necelé štyri hodiny.

Na severe Slovenska nás nadchla krásna otvorená krajina, odkiaľ boli nádherné výhľady na všetky strany okolia Starej Ľubovne. V turistických mapách je táto trasa, ktorou sme prechádzali vyznačená ako mierne náročná, preto by som ju odporučil všetkým začínajúcim, ale aj pokročilým turistom. Neskorý obed s občerstvením nás tejto turistickej akcii čakal na salaši u Franka neďaleko Starej Ľubovne. Domov sme sa vrátili spokojní, príjemne unavení, ale plní krásnych zážitkov. Všetkým účastníkom XXI. ročníka Pochodu zdravia ďakujem za vytvorenú príjemnú priateľskú atmosféru a dobrú náladu. Už teraz sa teším na ďalší ročník nášho podujatia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...