Vyhľadávanie:

Pod košmi aj reprezentanti

Pod košmi aj reprezentanti

Pod strechou Steel arény sa v nedeľu 13. septembra konal jubilejný 10. ročník U. S. Steel streetbasket

Rovných desať hodín trval turnaj v streetbaskete, ktorý sa po štvrtý raz za sebou uskutočnil na špeciálnej podlahe v Steel aréne. Hlavnou myšlienkou podujatia, ktorej je každoročným partnerom spoločnosť U. S. Steel Košice, bolo podporiť projekt Zober loptu, nie drogy. Na ôsmich ihriskách sa v jednotlivých družstvách vystriedalo až 96 družstiev, ktoré bojovali turnajovým spôsobom od tých najmladších vo veku 12 rokov, až po seniorov. Najmä ich zápasy priniesli nekompromisné tvrdé súboje plné emócií.

Turnaj podporili nielen aktívni hráči a hráčky z košických extraligových a prvoligových družstiev, ale na palubovke sa predstavila celá plejáda bývalých basketbalistov a basketbalistiek. Pod košmi sa objavili aj hviezdy slovenského športu, reprezentačný brankár hádzanárov Slovenska Richard Štochl či basketbalistka Zuzana Žirková. Hralo sa v piatich kategóriách, tú najstaršiu tvorili osobnosti basketbalového diania v Košiciach V.I.P., muži hrali v kategórii Open, ženy vo svojej kategórii a napokon najpočetnejšie družstvá tvorili chlapci a dievčatá z košických základných škôl.

Hlavnou kategóriou U. S. Steel streetbasket 2009 bola súťaž mužov pod názvom Open. V nej sa muselo dvadsaťštyri mužstiev predierať sitom kvalifikácie v skupinách až do finále. Prvenstvo si vybojoval tím s názvom All in, ktorý hral v zložení Probala, Potočár, Tkáč a Lipnický. Ich kapitán, bývalý extraligový hráč TU Košice J. Probala netajil radosť nad úspechom, ktorý okomentoval slovami: "Sme radi, že nám to vo finále vyšlo. Ale najťažšieho súpera sme zdolali ešte v skupine. Bol ním Gesker tím, ktorého viacerí basketbaloví tréneri a odborníci prítomní na podujatí pasovali za víťaza. Ten sa však "potkol" a do záverečných bojov nepostúpil. Je to veľmi vydarená akcia, do ktorej som sa zapojil až v tomto roku. Bol som nadšený, ako to všetko klapalo a musím vysloviť potešenie nad tým, že organizátori vyšli v minulosti s takouto skvelou myšlienkou zorganizovať takýto turnaj pre našu mládež."

Vo finále ženskej kategórie sa stretli dva celky extraligového majstrovského tímu Dobrí anjeli Košice. V ich prípade nešlo o výsledok, ale o účasť, ktorou podporili projekt Zober loptu, nie drogy. Ceny, ktoré získali, venovali na podporu mládežníckeho basketbalu. V turnaji V.I.P. boli najlepší hráči zo Svitek tímu, ktorý tvorili: Štefan Svitek (tréner basketbalistiek Dobrí anjeli Košice), jeho brat Karol Svitek, Czakó a Hodermarský. Ceny najlepším trom družstvám v každej kategórii odovzdal prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke, ktorý na záver ocenil význam tohto podujatia slovami: "Sme radi, že projekt Zober loptu, nie drogy, našiel svoju priaznivú odozvu medzi školákmi. Teší nás, že o toto podujatie, ktoré tak skvele zorganizoval Daniel Jendrichovský je obrovský záujem. Chuť do športovania mladým nechýba a my ich chceme v tom naďalej podporovať."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...