Vyhľadávanie:

Podporíme inovatívne projekty

Podporíme inovatívne projekty

Grantový program Spoločne pre región po siedmy raz

Spoločnosť U. S. Steel Košice a Karpatská nadácia odštartovali 14. októbra 2013 v poradí už siedmy ročník grantového programu Spoločne pre región. Na realizáciu dobrých projektov na východnom Slovensku rozdelia 27 tisíc eur.

Neziskové organizácie a miestne samosprávy môžu požiadať o grant v maximálnej výške 3 300 eur na realizáciu nevšedných a inovatívnych projektov zameraných na bezpečnosť vo všetkých sférach života, využívanie voľného času detí a mládeže, ochranu prírody a životného prostredia, kultúru a cezhraničnú spoluprácu. V neposlednom rade program myslí i na rozvíjanie športových aktivít a zdravého životného štýlu. Obzvlášť vítané sú projekty, v ktorých sa dobrovoľnícky angažujú zamestnanci hutníckej firmy a jej dcérskych spoločností.

"Len ľudia so záujmom o svoju prácu, o svoje okolie môžu zmeniť veci k lepšiemu. Práve takýchto angažovaných ľudí chceme naším programom Spoločne pre región povzbudiť a podporiť ich aktivity zamerané na zveľaďovanie života na východe Slovenska," povedal pri otvorení siedmeho ročníka programu prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke.

"Podľa slov aktívnych ľudí a organizácií je tento program jedinou stabilnou baštou podpory komunitných aktivít v Košickom a Prešovskom kraji," uviedla riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel a dodala: "Dlhodobá spolupráca U. S. Steel Košice a Karpatskej nadácie sa osvedčila a my sme radi, že môžeme takto spoločne pomáhať podporovať zaujímavé nápady v regióne."

V doterajších šiestich ročníkoch programu bolo podporených už 66 projektov v celkovej sume viac než 170 tisíc eur.

Uzávierka siedmeho ročníka grantového programu Spoločne pre región je 16. decembra 2013. Prihlášku a ďalšie informácie získate na www.usske.sk alebo www.karpatskanadacia.sk.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...