Vyhľadávanie:

Pohár natrvalo Cserhalmimu

Pohár natrvalo Cserhalmimu

V jubilejnom 30. ročníku Rally Košice 32 posádok súťaž nedokončilo

Rally
S vlajkou Slovenskej republiky odštartoval viceprezident pre informačné technológie Peter Richardson prvé vozidlo do úvodnej etapy 30. ročníka Rally Košice.

Dvoj etapové medzinárodné automobilové preteky Rally Košice, ktoré aj v tomto roku z titulu hlavného reklamného partnera podporila U. S. Steel Košice, sa v nedeľu popoludní skončili absolútnym víťazstvom posádky Tibor Cserthalmi - Martin Krajňák. Tí štartovali v skupine N4 s vozidlom Mitsubishi Lancer Evo. Po absolvovaní 747,25 km trati v dvoch etapách a 17-tich rýchlostných skúšok dosiahli najlepší čas 1:58:49,6 hodín.

Pred druhou posádkou v absolútnom poradí z Čiech, ktorú tvorili Vladimír Barvík - Roman Konečný mali náskok 4:24,8 minút. Tretie miesto získala slovenská posádka z tímu Styllex Tuning Peter Haluška - Vladimír Marinica s vozidlom Seat Ibiza Kit Car.

O náročnosti košických pretekov svedčí skutočnosť, že zo 62 štartujúcich automobilov do cieľa došlo len tridsať. Hneď v piatok podvečer štyri posádky nedokončili 6-kilometrový prológ v areáli na Aničke, a to kvôli technickým poruchám na vozidlách. Štart sa vydaril obhajcovi trofeje z posledných dvoch ročníkov Tiborovi Cserhalmimu, ktorý avizovaný útok na prvenstvo zobral vážne a neprekážalo mu ani premenlivé daždivé počasie.

Po absolvovaní poslednej sedemnástej rýchlostnej skúšky šťastný v cieli vyhlásil: "Išli sme jednoznačne za víťazstvom. Podarilo sa nám to i napriek silnej konkurencii i náročnosti, z čoho máme obrovskú radosť. Chcem poďakovať celému nášmu tímu, že sme s autom nemali vážnejšie problémy, jednoducho sa nám jazdilo veľmi dobre."

V prvej etape vyhrala posádka Cserhalmi - Krajňák štyri z ôsmich rýchlostných skúšok a podobne si táto dvojica počínala aj v druhej etape. Keďže mali dostatočný náskok a neustále šli naplno, v posledných dvoch rýchlostných skúškach si mohli dovoliť skvelou a odvážnou jazdou pobaviť divákov. V tejto etape nepriaznivo poznačila dovtedy hladký priebeh podujatia havária českej posádky č.5 Knajzl - Řihák. Pri prejazde 14. RS pri Ružíne ich automobil zišiel z trate a jazdca Knajzla museli s pomliaždeninami hrudníka a brušnej dutiny previesť vrtuľníkom do nemocnice.

Po príchode do cieľa druhej etapy v nedeľu popoludní získal Tibor Cserhalmi svoje tretie víťazstvo v Košiciach po sebe. Tento hattrick oslávili so spolujazdcom Martinom Krajňákom priamo na rampe už tradične šampanským. Večer pri slávnostnom vyhodnotení výsledkov v hoteli Slovan obaja prevzali nielen cenné trofeje za prvenstvo v triede i v absolútnom poradí, ale Tibor Cserhalmi získal natrvalo aj putovný pohár. Za U. S. Steel Košice mu ho odovzdal viceprezident pre technológiu Michael A. Fedorenko.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...