Vyhľadávanie:

Pomôžeme splniť sen o svadbe v ružovej záhrade

Pomôžeme splniť sen o svadbe v ružovej záhrade

Svadba uprostred ružovej záhrady. Pestrofarebné záhony, biele stoličky uprostred zeleného trávnika, voňavý baldachýn nad hlavou nevesty a ženícha. Romantická predstava nejednej dievčiny. Možno aj vašej dcéry. Ak by ste ju chceli naplniť, môžete priložiť ruku k dielu. V Botanickej záhrade Košice sa totiž v nasledujúcich rokoch zmení centrálna exteriérová expozičná plocha na romantickú ružovú záhradu. Už dnes ju využívajú mnohí snúbenci. V budúcnosti bude ešte krajšia a už v sobotu 18. mája k tomu prispejú aj košickí hutníci.

„Už k nám docestovalo 22 kusov popínavých ruží zapestovaných v kontajneroch – výberový sortiment anglickej firmy David Austin Roses. Spoločne s dobrovoľníkmi chceme osadiť dvanásť oporných konštrukcií, ktoré už máme pripravené a natreté. Bude treba vykopať jamy do hĺbky 100 cm, zabetónovať  80 cm pätky a fixovať nadzemnú časť konštrukcie,“ vysvetľuje zástupca riaditeľa pre prevádzku Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach a vedúci oddelenia dekoratívnej flóry Robert Gregorek. Ďalšia partia do­brovoľníkov bude pracovať na rozšírení plochy na stojisko kontajnerov na separovaný zber odpadu. „Odstránia zeminu do hĺbky 30 cm na ploche asi šesť štvorákov, zložia jednoduché šalovanie, odlejú spevnenú betónovú platňu s armatúrou na ploche asi 12 m2, upevnia do nej dve oceľové rúry - stojky pre budúci prístrešok. Odkopanú zeminu bude treba rozhrabať,“ rozdeľuje ďalšiu prácu Robert Gregorek. Ak bude dobrovoľníkom priať počasie, čaká ich aj úprava chodníkov, natieranie drevených altánkov a lavíc, vyplievanie a okopávanie záhonov. Ak bude nepriaznivé, čakajú na nich interiérové nátery. Do botanickej záhrady potrebujeme 40 dobrovoľníkov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...