Vyhľadávanie:

V ZOO sa postaráme o výbehy pre Žaba a Cindy

V ZOO sa postaráme o výbehy pre Žaba a Cindy

Nuž, nebudeme ani zamak preháňať, keď povieme, že v doterajšej histórii dobrovoľníckych dní košickej oceliarne patrí zoologická záhrada k „najstarším“, ale aj najobľúbenejším miestam. Nakoniec, práve tu smerovala vôbec prvá nezištná pomoc hutníkov pred trinástimi rokmi... Zopár nadšencov vtedy počas jedného sobotňajšieho dopoludnia natieralo na zeleno nekonečné oplotenie výbehu pre vysokú zver. Odvtedy aj vďaka ich šikovným rukám, ku ktorým sa postupne pridávali desiatky ďalších, najväčšia zoologická záhrada na Slovensku a košická pýcha, kde sa starajú o vyše dvestopäťdesiat druhov rôznych zvierat, krásnie po každej brigáde. A inak tomu nebude ani tentoraz. Ak všetko pôjde ako má a počasie bude priať, medvede Žabo a Cindy budú mať k dispozícii po ďalšom zásahu dobrovoľníkov z radov hutníkov i domácich zo ZOO, pekný a vynovený, vyše hektárový výbeh.

„Radi by sme sa podujali na vôbec prvú dôkladnú revitalizáciu výbehu pre medvede,“ konkretizuje zámer pripravovanej brigády jej koordinátorka za ZOO Eva Malešová. „Čaká nás klčovanie náletových drevín, čistenie potôčika, prerezávanie stromov, hrabanie starého lístia a suchých konárov, ale aj spevnenie nosníkov elektrického „ohradníka“. Ak vyjde čas, lebo roboty bude dosť tak pre štyridsať dobrovoľníkov z vašej fabriky ako aj desiatich našich, chceli by sme tiež opatriť novým náterom oplotenie výbehu, ako aj konštrukciu vyhliadky.“ A v prípade daždivého počasia? I na to v ZOO, kde môžu prísť s brigádujúcimi rodičmi, ktorí dokážu svoje odrastenejšie deti zveriť animátorkám, mysleli. Ak by pršalo, na rad  prídu ochranné a hygienické nátery v stajniach kopytníkov a antilop.   

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...