Vyhľadávanie:

Postúpili na majstrovstvá republiky

Postúpili na majstrovstvá republiky

V prvom polroku tohto roka sa uskutočnilo päť kvalifikačných pretekov strelcov v zálohe v streleckom viacboji. Naposledy sa dvojdňové preteky konali pred dvomi týždňami na strelnici v Turanoch, kde sa začiatkom septembra bude bojovať na slovenskom šampionáte o medaily. Nás teší skutočnosť, že na majstrovstvá Slovenska sa kvalifikovali dve družstvá mužov v zložení P. Brugoš, D. Krankus a K. Hruška, J. Lučkay, G. Stromp a J. Hlubeň, ako aj jeden ženský tím v zložení T. Gazdagová, S. Hamadejová a S. Imrichová. Spolu s postupujúcimi družstvami z Prešova a Michaloviec bude mať tak východ republiky medzi slovenskou streleckou elitou dôstojné zastúpenie.

V prvý deň víkendu dosiahla T. Gazdagová v streľbe z pištole výkon 144 b., J. Lučkay mal 142 b., K. Hruška 140 b. a D. Krankus 140 bodov. V trojpolohovej streľbe zo samopalu bola najlepšia S. Hamadejová, ktorá dosiahla výkon 130 bodov, v hode granátom mal K. Hruška ako jediný skvelý výkon 50 b. a v bojovej pištoli dosiahol J. Lučkay výkon 111 bodov. V konečnom poradí skončili z našich K. Hruška so ziskom 416 bodov na 15. a J. Lučkay so 411 b. na 16. mieste. V súťaži družstiev obsadila trojica P. Brugoš, D. Krankus a K. Hruška s počtom bodov 1 452 12. miesto a ženský tím skončil s 1 360 bodmi na 19. priečke.

Na druhý deň dosiahla v Turanoch S. Hamadejová v streľbe z pištole majstrovský výkon 147 bodov, P. Brugoš mal na svojom konte 145 b. a K. Hruška 144 b., v trojpolohovej streľbe zo samopalu dosiahol J. Lučkay 134 b., v hode granátom mal G. Stromp 45 b. a v bojovej pištoli J. Lučkay 124 bodov. V súťaži jednotlivcov skončil J. Lučkay skvelým výkonom 434 bodov na veľmi peknom 5. mieste, S. Hamadejová mala 419 b. a ešte aj S. Imrichová pokorila štyristo bodovú hranicu výkonom 406 bodov. V súťaži trojčlenných družstiev odsadili naši strelci v zložení J. Lučkay, G. Stromp a J. Hlubeň výkonom 1 432 bodov jedenástu priečku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...