Vyhľadávanie:

"Považujeme to za veľké gesto..."

"Považujeme to za veľké gesto..."

V trebišovskom gymnáziu sa potešili počítačom od USSK

Odovzdanie počítača
Počítačom z USSK sa potešili študenti trebišovského gymnázia.

Deväť počítačových zostáv dostali do daru od spoločnosti U. S. Steel Košice v uplynulých dňoch študenti Grécko-katolíckeho gymnázia sv. Jána Krstiteľa v Trebišove. V novom školskom roku si tak budú môcť osvojovať základy programovania namiesto v jednej v dvoch kompletne vybavených učebniach.

Gymnázium, ktoré si v tomto roku pripomenulo desiate výročie svojho založenia a ktoré je zamerané na šírenie a udržiavanie cyrilo-metodskej a byzantskej tradície, sa špecializuje na výučbu cudzích jazykov, predovšetkým angličtiny, nemčiny a francúzštiny, a gramotnosť v oblasti výpočtovej techniky. Navštevuje ho bezmála sedemsto chlapcov a dievčat.

"Dar, ktorý sa U. S. Steel Košice rozhodla poskytnúť našej škole sme prijali s veľkou radosťou," povedal nám v čase našej návštevy tejto vzdelávacej inštitúcie jej riaditeľ Ján Bodnár. "Vážim si to o to viac, že sa tak stalo v čase, kedy je školstvo na okraji záujmu. Zo strany U. S. Steel Košice to považujem za veľké gesto a zároveň v tom vidím jasný dôkaz toho, že existujú firmy a inštitúcie, ktorým vzdelávanie a výchova našej mladej generácie nie sú ľahostajné. Chcem sa v mene našich študentov poďakovať a ubezpečiť, že poskytnutý dar naozaj využijú na svoj ďalší odborný rast. Najlepšou odmenou pre nás všetkých bude, ak získané vedomosti zúročia a budú ich ďalej rozširovať."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...